Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Петрова отпадна в квалификациите на троен скок в Париж

Габриела Петрова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Габриела Петрова отпадна в квалификациите на троен скок на олимпийския турнир по лека атлетика в Париж. 

Европейската вицешампионка в зала от Прага 2015 Петрова постигна 13.77 метра метра, което й отреди 20-ото място в крайното класиране от 30 участващи състезателки.

Тя започна с 13.77 метра, след което направи неуспешен опит, а в последния си трети скок от пресявките се приземи на 13.67 метра, което не беше достатъчно за продължаване в борбата за отличията.

Финалът е утре от 21:20 часа.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Левски с трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига

Левски с трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига

Отборът на Левски постигна трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига. „Сините“ надиграха с 2:0 Локомотив (Пловдив) като гост в среща от третия кръг на шампионата. Асими Фадига в 9-ата минута и Мустафа Сангаре в 85-ата бяха точни за успеха на столичния тим.  По този начин играчите на Станислав Генчев вече имат пълен актив от 9 точки и..

публикувано на 02.08.24 в 23:19
Новак Джокович ще играе финал с Карлос Алкарас на олимпийския тенис турнир в Париж

Джокович ще играе финал с Карлос Алкарас на олимпийския тенис турнир в Париж

Новак Джокович докосва мечтата си да спечели олимпийската титла за първи път в кариерата си, като се наложи в полуфинала над италианеца Лоренцо Музети с 6:4, 6:2 за час и 50 минути игра на централния корт на "Ролан Гарос". Сърбинът започна много амбицирано мача, като още в четвъртия гейм имаше четири възможности да пробие Музети, който обаче се защити..

публикувано на 02.08.24 в 22:51
Леон Маршан

Леон Маршан с четвърто злато в плуването на Игрите в Париж

Французинът Леон Маршан спечели златния медал на 200 метра съчетано плуване при мъжете на Игрите в Париж с време 1 минута, 54.06 секунди. Представителят на домакините записа нов рекорд на Олимпиадата, който досега принадлежеше на Майкъл Фелпс от САЩ – 1:54.23 минути. Французинът остана само на 6 стотни от световния рекорд на Райън Лохте. За Маршан това..

публикувано на 02.08.24 в 22:24
Иван Литвинович

Иван Литвинович защити олимпийската си титла в скоковете на батут на Игрите

Иван Литвинович от Беларус защити титлата си в скоковете на батут за мъже на Олимпийските игри в Париж. 23-годишният състезател се справи с конкуренцията на двама представители на Китай, след като получи за изпълнението си оценка от 63.090 точки. Така той стана първият в историята, който печели два поредни олимпийски златни медала. Сребърното отличие..

публикувано на 02.08.24 в 22:17
Хебър и Славия с равенство в София

Хебър и Славия с равенство в София

Хебър и Славия завършиха наравно 1:1 в първи мач от третия кръг в Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Александър Шаламанов" в София, защото теренът на отбора от Пазарджик   Двубоят започна с натиск за столичани. В третата минута Карл Фабиен подаде за Денислав Александров, който от непосредствена близост не успя да се разпише.  Само две минути след..

публикувано на 02.08.24 в 21:55
Отборът на САЩ по лека атлетика постави нов световен рекорд в смесената щафета на 4 по 400 метра

САЩ с нов световен рекорд в смесената щафета на 4 по 400 метра в Париж

Съединените щати подобриха  собствения си световен рекорд в смесената щафета 4х400 метра в първия ден на състезанията по лека атлетика на Олимпийските игри в Париж. Американците пресякоха линията за три минути и 7.41 секунди. Предишното постижение беше 3:08.80 минути и беше поставено пак от отбора на САЩ на Световното първенство в Будапеща през 2023-а..

публикувано на 02.08.24 в 21:36

Николина Танкушева: Голямо постижение е да си единствената европейка стигнала до олимпийския финал на прескок

„Филип е човек, който винаги гори в гимнастиката. Той обича този спорт. Обича състезателките си и дава всичко от себе си, за да може с Валя  да успеят. Валя и Филип направиха една изключителна година. Всяко едно излизане на голямо първенство й носеше успех, носеше й медал. Спечели и квота за олимпийските игри“, това сподели специално за БНР Николина..

публикувано на 02.08.24 в 20:52