Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственикът на салона в Кърджали, чийто покрив падна: Не ми се вярва да е заради дъжда

Вечерта на инцидента
Снимка: Галина Кючукова

Собственикът на кърджалийския сватбен салон, чийто покрив рухна и нарани 20 души пред няколко дни, смята, че инцидентът може да се дължи на вибрации от силната музика, а не на проливния дъжд.

 Предположението си Джейлян Али направи, след като беше пуснат от следствения арест, където той и двамата управители на салона бяха задържани за денонощие.
Срещу тях не са повдигнати обвинения, тъй като на този етап не е доказана съпричастност към инцидента, обяви прокуратурата.

Пред БНР собственикът на салона каза, че ще обсъди причините за срутването с фирмата-изпълнител на строителните дейности.
Джейлян Али уточни, че сградата е отдадена под наем на фирма за организиране на сватбени тържества:

се още не може да дадем точен отговор, ще имаме в скоро време -  дали е от музиката, много голяма вибрация има вътре, понеже долу е мрамор и се получава кънтене. Като не ми се вярва (да е) от водата -  водата е влязла по стените, малко е намокрило, да, обаче това е 700-800 квадрата площ, да падне изведнъж цялото."


По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест в София срещу промените в Закона за предучилищното и училищното образование

На площад "Независимост" в София се провежда протест срещу промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с които депутатите внесоха определение за нетрадиционна сексуална ориентация и забраниха пропагандирането ѝ сред деца. Пред репортер на БНР протестиращи споделиха:  "Възмущението ми е огромно. Това е най-неуместното,..

публикувано на 07.08.24 в 19:10
Антон Славчев на заседание на парламентарната Комисия по превенция и противодействие на корупцията.

ПП-ДБ искат освобождаване на председателя на Антикорупционната комисия Антон Славчев

Парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" е подготвила решение за освобождаването на изпълняващия длъжността председател на Антикорупционната комисия Антон Славчев.  Това съобщи в профила си във Фейсбук депутатът от групата Божидар Божанов. В статуса си той посочва, че Славчев " системно не изпълнява служебните си..

публикувано на 07.08.24 в 19:03

От 2025 година: Възнагражденията в НСО - обвързани със средната работна заплата

На първо и на второ четене в рамките на едно заседание парламента прие промени в Закона за Националната служба за охрана, предложени от парламентарната група на "Възраждане". От 1 януари 2025 година заплатите във Службата ще са обвързани със средната работна заплата за второто тримесечие на предходната година, обявена от НСИ. 

публикувано на 07.08.24 в 18:59
Кирил Петков потвърди, че в ПП-ДБ са разисквали възможността да свалят Рая Назарян от председателския пост в НС.

Коментари за предстоящия избор на служебен премиер: От "кандидати бол" до "не виждаме такъв"

Кирил Петков потвърди, че е имало инициатива за свалянето на Рая Назарян от председателския пост в Народното събрание и че по темата е имало разисквания в "Продължаваме промяната - Демократична България".  Той обаче допълни, че оттук насетне коалицията ще се фокусира върху следващата предизборна кампания и че всички други "технически процедурни..

публикувано на 07.08.24 в 18:54

НС отхвърли предложението за спиране на преговорите за продажба на оборудване от АЕЦ "Белене"

Народното събрание отхвърли предложението на БСП за спиране на преговорите за продажба на оборудването за АЕЦ "Белене" с дълъг цикъл на производство. Според Драгомир Стойнев реакторите, закупени за Белене, трябва да се ползват за ремонта на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй": "Почти всяка година по 2 пъти или по 3 пъти се спира VI блок. Не..

публикувано на 07.08.24 в 18:46

Угасен е пожарът в землището на граничните села Църварица и Илия

Пожарът в землището на граничните села Църварица и Илия е напълно угасен.  Огънят, който пламна в петък на десетина километра от границата със Северна Македония, обхвана около 1000 декара гори, самозасесили се територии, сухи треви, изпепели четири къщи и десетки кошери.  От утре вероятно ще бъде снето и дежурството в района на пожара, което днес се..

публикувано на 07.08.24 в 18:38

Пожарът край Черепово се очаква да бъде локализиран до 19 ч.

До час пожарът край харманлийското село Черепово ще бъде локализиран. Това съобщи зам.-областният управител на Хасково - Митко Петров. "На терен продължават да са 14 и път на пожарната и 2 тежки машини, които, към този момент, не работят, защото няма нужда от тях. Вятър има на места. Всички пътища в областта са отворени и са разчистени...

публикувано на 07.08.24 в 18:19