Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агенцията по вписванията е отказала да впише новото ръководство на IV градска болница

Снимка: Ани Петрова

Агенцията по вписванията е отказала да впише новото ръководство на Четвърта градска болница по решението на Столичния общински съвет за вливането на болницата във 2-ра градска. Това става ясно от разпространена позиция на председателя на Съвета Цветомир Петров. 

В нея се казва, че решението за сливането на двете болници е било наложено силово от "икономическо  мнозинство в Столичния общински съвет. Цветомир Петров заявява, че отново е под въпрос съдбата на Четвърта градска болница, която се е грижила за над 3 000 пациенти годишно.

Столичният общински съвет взе решение за вливането на Четвърта градска във Втора градска болница в края на юли по предложение на общинските съветници Антон Койчев от ГЕРБ и Ваня Григорова от групата на БСП, която е и председател на комисията по здравеопазване към СОС. Двамата бяха обвинени тогава от ПП-ДБ/”Спаси София” и от заместник-кмета по здравеопазването Иван Василев, че защитават икономически интереси, които целят продажбата на сградата на Четвърта градска болница, която се намира до Руски паметник.



По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пленумът реши: БСП отива на предсрочните избори в коалиция с 15 други леви партии

БСП ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция с 15 други леви партии. Това реши пленумът на партията, който е дал мандат на изпълняващия длъжността председател на БСП Атанас Зафиров да подпише коалиционното споразумение.  БСП обсъжда на пленум участието си на предсрочните избори БСП ще предложи вариант за коалиция на голямото..

публикувано на 10.08.24 в 16:06

Пожар край Бобошево затвори пътя за Сопово

Пожар гори край Бобошево - между града и село Сопово, в местността Околище.  Към този момент пътят в тази посока е затворен. Гори суха растителност, засегната е и сграда. На място са изпратени 6 екипи на пожарната. От общината призовават всеки, който има възможност, да се включи в гасенето на огнената стихия. Събират се и доброволци. Сигналът е..

публикувано на 10.08.24 в 16:03
Горица Грънчарова–Кожарева

Горица Грънчарова-Кожарева и Калин Стоянов са провели "професионален" разговор

Кандидатът за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева вече е разговаряла с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Това потвърдиха от МВР за БНР. Стоянов коментира, че разговорът е бил професионален, но по негови впечатления определената за служебен премиер е под натиск: "Огромен, дори бих казал "брутален" политически натиск относно това..

публикувано на 10.08.24 в 15:06
Джулюница

Паразит в питейната вода на село Джулюница

Откриха паразит в питейната вода на село Джулюница в община Лясковец. Хората са притеснени за здравето си. От Регионалната здравна инспекция са категорични, че паразитът "конски косъм" не е опасен за хората и животните. Още информация от кореспондента ни Здравка Маслянкова. В социалните мрежи жена от село Джулюница публикува клип, на който се вижда,..

публикувано на 10.08.24 в 14:53

Компания за киберсигурност, част от хъб "Тракия", обобщи в доклад големите кибератаки по света

Проблеми на американски болници, заразени компютри във Франция, изтичане на информация за 40 милиона гласоподаватели в Обединеното кралство. Това са само част от последиците от различни кибератаки. Те са обобщени в доклада на компания за киберсигурност, част от Европейски цифров иновационен хъб "Тракия". Властите у нас пък излязоха с препоръки за..

публикувано на 10.08.24 в 14:32

От "Възраждане" искат пожизнени премии и за треньорите, подготвили параолимпийски медалисти

"Възраждане" са внесли предложение за промени в закона, с които треньорите, които са подготвили параолимпийски медалисти, също ще имат право на пожизнена месена премия.  В Закона за физическото възпитание и спорта са предвидени премии за олимпийските медалисти и тези от параолимпиади, които са прекратили активната си състезателна дейност. Премия..

публикувано на 10.08.24 в 14:02

Природолюбители събраха десетки чували с отпадъци в Пирин

Инициативата "Промени картинката" събра десетки чували с отпадъци в Пирин планина. Събитието се проведе в рамките на Международния Банско джаз фестивал.  Десетки любители на природата почистиха района около основния път за ски зоната и хижите , както и покрай река Глазне, където е основния туристопоток. Колегите от "Външни предавания" на БНР..

публикувано на 10.08.24 в 13:38