Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За Пеевски темата днес е: Защо се бави процедурата за служебен кабинет?

Делян Пеевски
Снимка: ДПС
Чуй новината! Чуй новината:

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски коментира упреците от "Възраждане" и ПП-ДБ, че използва прокуратурата като бухалка по случая с проверката срещу Румен Гайтански - Вълка.

"От партия на кеша и от проруската партия, от най-големите мафиоти и слуги на Путин в България, питай ги ти какво правят и защо прокуратурата нищо не прави по маса разследвания. Защо, кой обслужва тях удобния главен прокурор? Тъй че тези фокуси, които се опитват да прилагат - на друго място. Друга е темата днес - защо се бави толкова процедурата за служебния кабинет. Ами защото президента трябва да се пече на морето, в чужбина. Е, това е проблема", настоя той.

Пеевски прати парламентарните репортери да се разходят из Народното събрание, за да разберат "къде проектопремиерката приема и кои хора на президента обикалят всеки ден в кабинета ѝ".




По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха 22-годишен мъж с 22 пакетчета кокаин

Екипи на пето РПУ задържаха 22 годишен мъж с 22 пакетчета кокаин. Младият мъж е бил спрян за проверка с автомобила си на столичният булевард "Сливница". При претърсване в колата са открити общо 22 пакетчета с кокаин. Мъжът е арестуван. Той е познат на полицията. По случая тече разследване.

публикувано на 15.08.24 в 12:05
Богородица Троеручица в Троянската обител

Люба Цанева: Сред Богородичните икони на Тревненската школа се отличават тези на Захари Цанюв

Почит на Божията майка отдаваме днес. Християнската църква отбелязва Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица, както е познат денят у нас, патронен празник на много храмове и манастири в страната, съхранили икони на Дева Мария със своя история и свързвани с чудеса.  Впечатляващи са Богородичните образи, излезли изпод ръцете на..

публикувано на 15.08.24 в 11:42
Борислав Гуцанов

Гуцанов отвърна на Пеевски: Нормален процес е! Кандидатът се нуждае от време, за да предложи кои министри ще останат

Председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов каза, че няма забавяне в процедурата по съставяне на служебно правителство. За Пеевски темата днес е: Защо се бави процедурата за служебен кабинет? Така той коментира упреците от колегата му от ДПС Делян Пеевски към президента, че нарочно бави процедурата:..

публикувано на 15.08.24 в 11:25
Калин Стоянов

Калин Стоянов за акцията срещу Гайтански: Казус, по който МВР не е пряко отговорно

Вътрешният министър Калин Стоянов предположи ,че Румен Гайтански и Стоян Мавродиев ще бъдат обявени официално за издирване във връзка с разследването , в което МВР оказва съдействие на антикорупционата комисия. Стоянов допълни, че МВР работи по случая само въз основа на постановления ,които са постъпили официално. "Продължаваме да оказваме..

публикувано на 15.08.24 в 11:25
Боряна Ангелова-Игова

Д-р Боряна Игова: Скандалът с "боксьорките" в Париж беше програмиран

Скандалът с "боксьорките" на Олимпийските игри в Париж 2024 беше планиран, още с допускането на двете състезателки се знаеше.Това беше програмиран скандал и бяха подготвени със съответната атака. Това каза в интервю пред БНР Боряна Игова, доктор по философия и преподавател по "Философия на спорта" в НСА. "Спортът не се дели на мъжки и..

публикувано на 15.08.24 в 10:56

Къща и две пристройки изгоряха при пожар в Хасковско

Къща и две неизползваеми пристройки за животни са изгорели в село Дъбовец, община Любимец. Пожарът избухна вчера следобед, съобщиха от  Областната дирекция на МВР в Хасково, предаде БТА. Установено е, че пламъците са избухнали в двор на къща, обитавана от 65-годишен мъж, който е задържан за 24 часа. По случая се води досъдебно..

публикувано на 15.08.24 в 10:49
Димитър Марков

Димитър Марков: КС носи 90% от отговорността за вакуума в съдебната власт

" В момента този състав на ВСС като че ли няма никакво желание да продължи да работи , тъй като реално е близо 2 години над мандата и при пълна неизвестност колко време още ще продължи този вакуум, тъй като политическата обстановка не дава индикации, че скоро ще бъде избран нов ВСС ". Това коментира пред БНР Димитър Марков от правната програма..

публикувано на 15.08.24 в 10:28