Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха край Оряхово тялото на изчезналия преди 2 дни мъж в Дунав

Снимка: БГНЕС


Екип от водолазен откри тялото на 22-годишния младеж от село Малорад.

Мъжът изчезна във водите на река Дунав край Оряхово на 18 август. Трупът е намерен в района на градския плаж. По случая е образувано досъдебно производство.

Селото се намира в северозападната част на хълмистата Дунавска равнина, на около 40 км южно от град Оряхово.

Информацията е на БГНЕС.

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждат хеликоптерна площадка на върху една от сградите на болница "Медика" в Русе

Първата в страната височинна хеликоптерна площадка ще бъде изградена до края на годината върху една от сградите на болница "Медика" в Русе. Тя ще бъде и част от националната система за спешна помощ по въздуха. Хеликоптерната площадка се изгражда на височина 25 м и за да е устойчива, е проектирана специална конструкция, която е с ширина 26 м и..

публикувано на 20.08.24 в 15:08

Благоевградската полиция откри и унищожи близо 300 кг канабис

Канабисови  растения с общо тегло близо 300 килограма разкриха и унищожиха на място служители на Гранична полиция. Наркотикът е открит в три ниви в землищата на три села в общините Петрич и Струмяни. В рамките на специализираната полицейска операция срещу производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества,..

публикувано на 20.08.24 в 15:00
проф. Румяна Дечева

Проф. Румяна Дечева: Изборният кодекс предопределя хаос

" Нашите избори са много трудно проследими от гражданина, който отива да гласува. Когато един нормален гражданин не вижда как неговият глас се отразява и допринася за нещо положително, той се отдръпва ". Това коментира пред БНР изборният експерт проф. Румяна Дечева. "Освен МВР, има и други институции, които имат пряко участие. Дали изборите ще..

публикувано на 20.08.24 в 14:53

Годишна инфлация в България и целия ЕС през юли от 2,8%

Годишната инфлация в еврозоната се ускорява през юли до 2,6% от 2,5% месец по-рано, а за целия Европейски съюз индексът достига 2,8 на сто (от 2,6% през юни), показват данни на европейската официална статистика Евростат. Годишната хармонизирана инфлация в България стабилизира през юли за втори пореден месец на осредненото ниво в ЕС от 2,8%,..

публикувано на 20.08.24 в 14:38

10 души са загинали при израелски въздушен удар в Газа

Израел нанесе нов въздушен удар срещу училище западно от град Газа. При атаката са загинали 10 палестинци, а 15 са били ранени. Междувременно бяха открити телата на шестима израелски заложници в района на Хан Юнис в южната част на анклава. Установена е самоличността им. В атакуваната сграда на училище са били настанени разселени семейства. От..

публикувано на 20.08.24 в 14:23
Кирил Петков

ПП-ДБ: НС да попълни вакантните позиции на зам.-председател на Сметната палата и омбудсман

Приключи срещата в НС, организирана от ПП-ДБ, за стиковане работата на парламента, така че да бъде попълнен списъкът с потенциалните кандидати за служебен премиер. Не стана ясно кой освен ИТН се е отзовал на консултациите. По-рано в сградата на парламента се проведе и Председателски съвет. На тази среща представители на "Възраждане" не са се..

публикувано на 20.08.24 в 14:20

ЕК намали предложените мита за произведените в Китай автомобили "Тесла"

Европейската комисия намали предложените митата за произведените в Китай модели на автомобилите "Тесла", предаде Ройтерс. Новото ниво на тарифата е 9% при определена ставка от 20,8 на сто. Американската компания поиска преизчисляване на митата за производството ѝ на електромобили в Китай. Брюксел наложи по-високи тарифи в сектора заради..

публикувано на 20.08.24 в 14:10