Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благоевградската полиция откри и унищожи близо 300 кг канабис

Снимка: ОДМВР - Благоевград

Канабисови  растения с общо тегло близо 300 килограма разкриха и унищожиха на място служители на Гранична полиция. Наркотикът е открит в три ниви в землищата на три села в общините Петрич и Струмяни.


В рамките на специализираната полицейска операция срещу производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, служители от областната дирекция на МВР при проверка в жилище в Благоевград са разкрили над 250 грама сух канабис, 4 грама амфетамин, както и метален гриндер.

Със заповед за задържане до 24 часа в ареста е отведен 36-годишен мъж от гр. Козлодуй. За случая е уведомена районната прокуратура и е образувано досъдебно производство. 

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джевдет Чакъров преди заседанието в

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС. На срещата в лятната резиденция на Ахмед Доган в парка "Росенец" е обсъдено, че служебният кабинет, който предстои да бъде съставен, трябва да е без зависимости. От ДПС заявиха, че подкрепят президентската институция като важна и легитимна. Не е ясно дали на заседанието..

публикувано на 20.08.24 в 17:10
Ученически парламент в Плевен

Първата акция на Ученическия парламент бе "Деца и младежи за по-чист Плевен"

В Плевен през новата учебна година ще започнат и редовните заседания на Ученическия парламент.   Младите хора ще седнат на местата на общинските съветници в същата зала, в която те решават проблемите на града – зала "Гена Димитрова" . И макар да е лятна ваканция, младите хора се събират, за да осъществяват различни инициативи.  За..

публикувано на 20.08.24 в 16:56
Снимката е илюстративна

Два тролейбуса са се ударили в района на болница "Александровска" в София, няма пострадали

Два тролейбуса са се ударили в района на болница "Александровска" в София. От "Столичен електротранспорт" обясниха, че са се ударили тролеи с номера 8 и 9, а причината е неспазване на дистанция. В тролейбусите е имало пътници, но няма данни за пострадали, обясниха от "Столичния електротранспорт". Според първоначалната проверка виновен..

публикувано на 20.08.24 в 16:46

Слабо земетресение от 2,7 по Рихтер беше усетено в някои столични квартали

Слабо земетресение е усетено по високите етажи на някои квартали на столицата.  То е регистрирано минута преди 16.00 ч. и е било с магнитуд 2,7 по Рихтер. Епицентърът на труса е бил в южния квартал "Кръстова вада", на дълбочина 15 км, съобщават от Националния институт по геофизика, геодезия и география.

публикувано на 20.08.24 в 16:40
Огнян Дъскарев

Огнян Дъскарев: Камала Харис дължи отговори за 12,5 млн. незаконни мигранти и 20% инфлация

12,5 млн. незаконни мигранти са влезли в САЩ. Те са повече от населението на 20 -30 щата в САЩ. И кандидатът за президент на Щатите Камала Харис, която не дава интервюта, трябва да отговори на този въпрос за мигрантите, каза в интервю пред БНР журналистът Огнян Дъскарев в предаването "12+4". "В петък имаше официално изявление на граничната..

публикувано на 20.08.24 в 16:21
Горица Грънчарова-Кожарева

Сигналът на Горица Кожарева вече е в прокуратурата

Сигналът, който вчера Горица Грънчарова-Кожарева подаде за натиск, който ѝ е оказван в хода на формирането на проекта ѝ за служебно правителство, вече е в Софийската градска прокуратура. На случаен принцип е избран наблюдаващ прокурор, който трябва да прецени съдържат ли се в него данни за извършено престъпление. В понеделник, минути след като..

публикувано на 20.08.24 в 16:10

Иновативни решения в грижата за уличните котки в Израел

В Израел има около 2 милиона улични котки и 30 000 доброволци, които на собствени разноски ги хранят , сочи статистика. Но се оказва, че и в тази област има иновации.  " Изобретението е на израелски тийнейджъри- два вида хранилки за котки . Първата разпространена конструкция съчетава опазване на околната среда с грижа за котките. Всеки, който иска..

публикувано на 20.08.24 в 16:04