Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров стартира срещу квалификант на Откритото първенство на САЩ, Виктория Томова среща рускиня

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде поставен под номер 9 и ще играе срещу квалификант в първия кръг на Откритото първенство на САЩ, последен за годината турнир от Големия шлем.

В следващата фаза, ако Димитров успее на старта, той ще се мери сили с победителя от срещата Алехандро Давидович-Фокина (Испания) или Ринки Хиджиката (Австралия). 

Димитров, който е девети в света в последното издание на ранглистата на АТП, може да срещне Новак Джокович едва на четвъртфиналите.

Защитаващият титлата си Новак Джокович и Карлос Алкарас се оказаха от двете страни на схемата, което означава, че може да се срещнат в още един голям финал след „Уимбълдън“ и Олимпийските игри в Париж.

Първата ракета на България Виктория Томова се изправя в първия кръг при жените срещу Екатерина Александрова от Русия. 29-годишната рускиня е 30-а в класацията на Женската тенис асоциация (УТА). Тя има четири титли в кариерата си на сингъл и още четири финала, един от които в Линц през настоящата кампания.

Двете имат общо пет срещи досега, като рускинята спечели три от тях. Томова обаче спечели последната между тях - с 6:3, 7:6(5) в първия кръг на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" тази година.

В случай, че Томова продължи напред ще мери сили с Магда Линете (Полша) или Ива Йович от (САЩ).

В третият кръг евентуална съперничка ще бъде една от фаворитките на турнира Арина Сабаленка от Беларус, която започва срещу квалификантка.


По публикацията работи: Борислав Нинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Захари Сираков: Доволен съм, взехме комфортна преднина

Захари Сираков: Доволен съм, взехме комфортна преднина

Старши треньорът на Лудогорец - Захари Сираков, бе доволен от победата с 4:0 над Петрокуб в първи плейофен сблъсък от Лига Европа.  „Доволен съм от първото полувреме. Второто полувреме имахме и нашите кризисни моменти. Радващото е, че не допуснахме и вкарахме два гола. Играха момчетата до самия край. Търсихме максимума и поздравявам играчите..

публикувано на 23.08.24 в 06:41
Руан Крус

Руан Крус: Работихме много за този резултат

Нападателят на Лудогорец - Руан Крус, отбеляза гол при категоричната победа с 4:0 срещу Петрокуб в първия мач от плейофа на Лига Европа. Бразилецът заяви, че отборът е работил много, за да постигне този резултат. „Най-важното нещо е победата на отбора. Щастлив съм с гола, който отбелязах. Смятам, че работихме много, за да постигнем този..

публикувано на 23.08.24 в 06:39
Диниш Алмейда вкара два гола

Диниш Алмейда: Контролирахме почти всеки аспект

Португалският защитник на Лудогорец - Диниш Алмейда, отбеляза две попадения за победата с 4:0 над Петрокуб от Молдова в първи плейоф за място в основната схема на Лига Европа. Футболистът е сигурен, че няма как да се стигне до подценяване на противника в реванша. „Приехме мача много сериозно. Свършихме добра работа на терена и контролирахме..

публикувано на 23.08.24 в 06:36
Тибо Куртоа

Конфликт с треньора отказа Куртоа от националния на Белгия

Вратарят на Реал (Мадрид) - Тибо Куртоа обяви, че няма да играе за белгийския национален отбор, докато той се ръководи от селекционер Доменико Тедеско. Футболист съобщи решението си с публикация в социалните мрежи. „Искам да се обърна към белгийските фенове и привържениците на нашия национален отбор. Изпитвам огромна любов и гордост да..

публикувано на 23.08.24 в 06:34

Отборът на Лудогорец не бе затруднен от Петрокуб

Отборът на Лудогорец гледа уверено и със самочувствие към основната фаза на турнира Лига Европа. В първа среща от плейофите в Разград, Лудогорец победи с 4:0 молдовския Петрокуб. Първият гол вкара с глава в 23-тата минута Квадво Дуа. За 2:0 отбеляза в 59-тата с техничен удар с левия крак Руан Круз. Последваха два гола на Диниш Алмейда в добавеното..

публикувано на 22.08.24 в 22:54
Станислав Генчев

Станислав Генчев: Предпочитам да има фенове на мачовете с ЦСКА

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев коментира предстоящия мач срещу ЦСКА от осмия кръг на Първа лига на стадион „Георги Аспарухов“. Специалистът говори пред медиите преди домакинството срещу Хебър Пазарджик, което е утре от 21:15 часа. „От клуба ще излезем със становище за мача с ЦСКА, предпочитаме да има фенове. Отлагане на мача не е добър..

публикувано на 22.08.24 в 18:33
Лора Христова

Лора Христова спечели титлата в суперспринта на Световното първенство по летен биатлон

Лора Христова спечели титлата в суперспринта при девойките на Световното първенство по летен биатлон в Опетя (Естония). Българката триумфира с време 22:41.9 минути, след като допусна само една грешка в четирите стрелби. Още две българки участваха на финала на супер спринта. Валентина Димитрова е четвърта с пет грешки, а Ирина Георгиева остана 29-а с..

публикувано на 22.08.24 в 17:48