Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къде ще бъде игран Левски - ЦСКА София? Решават в четвъртък

Снимка: БТА

Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС) определи като допустима жалбата на ЦСКА София срещу решението на Спортно-техническата комисия от 21 август двубоят срещу Левски от осмия кръг на Първа лига да се играе на 14 септември на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов" без допускане на гостуваща публика.

"По жалба на ПФК ЦСКА София АД, с която се оспорва решение на Спортно-техническата комисия (СТК) към БФС от 21.08.2024г. и се иска неговата отмяна.

Апелативната комисия, след като се запозна с обстоятелствата по жалбата и решението на СТК към БФС от 21.08.2024г, реши:

На основание чл. 54, ал. 4, буква Б, от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС 2024-2025, счита Жалбата на ПФК ЦСКА София АД, с която се оспорва решение на СТК към БФС от 21.08.2024г., за допустима.

Отлага взимането на решение и насрочва заседание на Апелативната комисия за разглеждането на жалбата по същество, което ще се проведе на 29.08.2024г. от 10.00 ч. в сградата на БФС Централен офис на ул. "Витошко лале" 18, като:

Изисква представяне на становища до 17.00ч. на 28.08.2024г. от СДВР и Столична община до Апелативната комисия, относно: възможността за провеждане в делничен ден и светлата част на денонощието, на срещата от VIII-ми кръг на Първа професионална футболна лига, между отборите на ПФК Левски София и ПФК ЦСКА София.

Кани за участие в заседанието на Апелативната комисия:

Представители на Ръководството на БФС.
Спортно техническата комисия към БФС.
Представители на Нова Броудкастинг Груп.
Кани за изслушване на заседанието на Апелативната комисия, представители на:

Представител на Министерство на спорта.
Представител на Столична Дирекция на Вътрешните Работи.
Представител на Столична община.
ПФК Левски Сф, като домакин на срещата от VIII-ми кръг на Първа професионална футболна лига, между отборите на ПФК Левски София и ПФК ЦСКА София и отговорник за нормалното и протичане.
ПФК ЦСКА София като жалбоподатели", се посочва в решението на Апелативната комисия към БФС.


По публикацията работи: Христо Денев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Локомотив (Пловдив) надигра Септември в "Надежда"

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи Септември (София) с 3:2 като гост на стадион „Локомотив“ в София в двубой от шестия кръг на футболната Първа лига. Пловдивчани постигнаха трети успех от шестте си срещи до момента и събраха 10 точки в актива си, докато Септември остава без победа от началото на сезона след пет изиграни двубоя. Четири от..

публикувано на 26.08.24 в 21:13

Италианец спечели втория етап от Обиколката на България

Италианецът Джовани Карбони от отбора на Джей Си Ел Укьо спечели втория етап от Обиколката на България - 108,3 километра от Троян до Казанлък. Карбони се наложи в пряк сблъсък във финалните метри над чеха Якуб Отруба от Ей Ти Ти Инвестмънтс. Двамата успяха да се откъснат от основната група след преминаването на прохода Шипка и по..

публикувано на 26.08.24 в 20:50

Ръководството на Спартак (Варна): Александър Томаш е наш треньор

Ръководството на Спартак (Варна) излезе с официална позиция по повод появилите се спекулации за преминаването на старши треньора на отбора Александър Томаш в друг клуб. Още от вчера има слухове, че бившият защитник на ЦСКА се е разбрал да поеме клуба от Борисовата градина. На официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук бе публикувана..

публикувано на 26.08.24 в 18:32

Наполи не бе затруднен от Болоня (обновено)

Отборът на Наполи начело с Антонио Конте постигна дебютната си победа в Серия “А” през новото първенство след 3:0 над Болоня.  На стадион “Диего Марадона” в Неапол, Кварцхелия асистира на Джовани ди Лоренцо за 1:0 в 45-ата минута, а в 75-ата сам реализира втория гол. В добавеното време резервите Давид Нерес и Джовани Симеоне комбинираха за третото..

публикувано на 26.08.24 в 07:05
Атлетико Мадрид

Атлетико (Мадрид) постигна първа победа в испанското първенство

Отборът на Атлетико (Мадрид) постигна първа победа от старта на сезона в испанското футболно първенство.  Атлетико постигна убедителна победа с 3:0 над тима на Жирона. На "Сивитас Метрополитано" попаденията бяха дело на Антоан Гризман (39'), Маркос Йоренте (48') и Коке (90'), а Ян Облак се отличи няколко важни спасявания и помогна за успеха.

публикувано на 26.08.24 в 06:52
Тодор Неделев (вляво)

Гол от дузпа донесе икономична победа за Лудогорец в Стара Загора

Гол от дузпа, реализирана от Тодор Неделев през второто полувреме, донесе икономична победа с 1:0 за Лудогорец при гостуването му на Берое в мач от шестия кръг на Първата ни футболна лига. Първото полувреме бе скучно, с владеене на топката предимно от шампионите и опити за бързи контри на домакините. Единственият опасен момент през първата част бе ударът..

публикувано на 25.08.24 в 23:12
Втора лига

Резултатите във Втора лига

Резултатите в шестия кръг на Втора футболна лига: Добруджа - Монтана 0:0 Спортист Своге - Лудогорец, втори отбор 0:1 Ловеч - Янтра 0:1 Фратрия - Несебър 1:0 ЦСКА София, втори отбор - Спартак Плевен 0:0 Дунав - Миньор 1:0  Локомотив Горна Оряховица - Струмска слава 4:0

публикувано на 25.08.24 в 22:03