Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЗП ще санкционира с до 30 000 лева фирмата, разпространяваща енергийния прах, рекламиран от Диона

Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на потребителите ще санкционира с до 30 000 лева фирмата, разпространяваща енергийния прах, рекламиран от певицата Диона в Instagram. Рекламата на енергийния продукт предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Причина за санкцията, че липсва информация за адреса на търговеца и форма за отказ от поръчката. 

От КЗП са изпратили сигнал до здравното министерство още преди месец относно състава на продукта. Отговор от здравните власти засега не е получен.

Потребители руагираха остро срещу начина, по който рекламата е поднесена, тъй като консумацията на продукта наподобява прием на наркотично вещество. Някои от тях настояха, че по казуса трябва да бъде сезирана и прокуратурата.

Лице на рекламата е Диона, която беше заловена да шофира с положителна проба кокаин.

По-късно Диона изтри поста си, а фирмата, разпространяваща енергийния прах, закри страницата си в социалната мрежа.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кириакос Мицотакис

Мицотакис: Мит е, че Гърция вече е по-зле като доходи дори и от България

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че е мит разпространяваната през последните дни от медии и анализатори в Гърция информация, че страната вече е по-зле като доходи дори и от България. На днешното заседание на гръцкото правителство Мицотакис направи и сравнение на минималната работна заплата в България и Гърция.  На заседанието на Министерския..

публикувано на 28.08.24 в 19:06
Тихомир Димитров в контролната зала на мисиите „Аполо“ в космическия център Джонсън, Хюстън, Тексас, САЩ.

Тихомир Димитров: Астронавтите на частния "Поларис дон" ще преминат през радиационния щит "Ван Алън"

Уникалното на мисията "Поларис дон" е, че ще изпрати хора в орбита около Земята и че най-близката точка до Земята, в тази елипса, по която ще се върти космическият кораб, е около 200 - 300 км, а най-далечната - около 1400 км, което е уникалното, коментира Тихомир Димитров в интервю пред БНР. "Хора не са се отдалечавали на толкова голямо..

публикувано на 28.08.24 в 18:53

ПП-ДБ, "Възраждане" и БСП обявиха номинациите си за еврокомисар

Въпреки че не одобряват и са гласували против Урсула фон дер Лайен като председател на Европейската комисия заради политиката за подпомагане на Украйна и продължаване на санкциите срещу Русия, от „Възраждане“ издигат свой кандидат за български еврокомисар. Това е икономистът Виктор Папазов, който по думите на зам.-председателя на партията Цончо Ганев е..

публикувано на 28.08.24 в 18:52

Министерството на външните работи отговори на Скопие: Договореното няма да се предоговаря

Днешното изказване на министър-председателя на Република Северна Македония за съжаление отново открито поставя под въпрос европейската перспектива на страната му. Това се казва в позиция на Министерството на външните работи на България. Северна Македония няма да преговаря с българско служебно правителство „На управляващите в Скопие би..

публикувано на 28.08.24 в 18:47

НСИ представи анализ за продължителността на живота в България

Близо 6 години повече живеят етническите българи в сравнение с ромите, а продължителността на живота и при трите най-многобройни етноса е по-голяма при жените - това са част от изводите от експериментално статистическо изследване на тема "Болестите на кръвообращението и големите разлики в очакваната продължителност на живота по пол и етнос в България“. То..

публикувано на 28.08.24 в 18:42

Масова евакуация на мирни жители от районите в Донбас

Масова евакуация на мирни жители е в ход от районите в Донбас, които са все още под контрола на украинските власти. В резултат от настъплението на руските войски от последните седмици, под заплаха от окупация са редица селища в Донецка област. 2 700 души са били евакуирани в рамките на вчерашния ден от селищата близко до фронта, съобщи областният..

публикувано на 28.08.24 в 18:25
Виктор Папазов

Кандидатурата на "Възраждане" за еврокомисар е Виктор Папазов

Възраждане“ номинира Виктор Папазов за еврокомисар от България. Главчев е започнал разговори с номинирани от парламентарните сили кандидати за еврокомисар „Издигаме човек, който ще защитава единствено само националните интереси, ако бъде избран. Виктор Папазов е доказан професионалист и човек с икономически опит“, каза Цончо Ганев, но..

публикувано на 28.08.24 в 18:16