Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Южното Черноморие е посрещнало 1,2 млн. туристи този сезон

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

1 млн.и 200 хиляди са чуждестранните туристи, пристигнали по Южното Черноморие този сезон. Няма регистриран ръст, а нивата са същите като миналата година. 

Те са далеч от рекордните 3-милиона туристи в най-силната за българския летен туризъм 2019-а година. Това показват данните на бургаското летище.

Последният чартърен полет за сезона е планиран за 25-и октомври от Анталия. 

Очаква се малък ръст на туристите през месеците септември и октомври в сравнение с миналата година, каза директорът на бургаското летище Васил Атанасов:


"Нивата на сезона са същите като миналата година. Очакваме септември да има малко завишение спрямо миналата година. Всичко зависи от израелския пазар, защото там ситуацията е усложнена".

Според Атанасов Великобритания се завръща на първо място като брой на туристите, следвана от Полша, Германия, Чехия и Израел.  

До края на октомври по Южното Черноморие се очакват туристи от Великобритания, Полша, Германия и Израел.
По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на свищовски села отново протестираха заради липсата на вода

Жителите на бедстващите, заради безводието, свищовски села днес отново затвориха на два пъти главния път Плевен – Русе. В област Велико Търново безсрочно бедствено положение заради липсата на питейна вода е обявено в шест населени места. Безводието и задълбочаващият се воден режим отново изведоха на пътни блокади хората от свищовските..

публикувано на 01.09.24 в 12:00
Хърш Голдбърг-Полин е един от заложниците, убити от

Открити са телата на шестима заложници, отвлечени от "Хамас"

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че телата на шестима заложници, отвлечени от палестински бойци по време на атаката им срещу Израел на 7 октомври, са били открити в ивицата Газа. Сред тях е и тялото на израело-американския гражданин Хърш Голдбърг-Полин, предаде "Франс прес". "По-рано през деня (вчера - бел. ред), в тунел под град Рафах..

публикувано на 01.09.24 в 11:49

Дъждове и градушки по гръцките острови

Дъжд, градушка и ветрове засегнаха голяма част от островите в Егейско море. Днес прогнозите са за постепенно покачване на температурите. В северната част на Атина все още трафикът е затруднен от наводнени улици. Част от пътищата са временно затворени,съобщават от Пътна полиция. Буря в Пелопонес с градушка на места промени желанието на туристите да..

публикувано на 01.09.24 в 11:24

Километрична опашка се изви по пътя за "Кулата"

Повече от 5 км е опашката от автомобили, пътуващи към граничен пункт "Кулата".  Една от причините е и напливът на туристи от Румъния, съобщават от "Гранична полиция" и съветват да се използват алтернативни пунктове.  Пътуващите към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през "Илинден“.  За пътуващите към района..

публикувано на 01.09.24 в 11:20
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил отправи послание за Новата църковна година

Негово Светейшество Софийският митрополит и български патриарх Даниил отправи окръжно послание по случай Новата църковна година, която започва днес. Посланието е публикувано на сайта на Българската патриаршия и се чете във всички храмове в Софийската епархия след литургията. Започва църковната Нова година - църквата почита Свети Симеон Стълпник В..

публикувано на 01.09.24 в 11:17

Протест пред централата на БСП в подкрепа на Корнелия Нинова

Партийната централа на БСП осъмна с протест и полицейска охрана. В 11 часа започва заседанието на пленума на БСП. Над 50 души от цялата страна са пред сградата на "Позитано" 20 в подкрепа на Корнелия Нинова. Те не пориемат решенията на временното ръководство. БСП членове твърдят, че листите вече са подредени на тъмно.   Хората настояват да влязат в..

публикувано на 01.09.24 в 11:11

Очаква се операция за изтегляне на ударения от хутите петролен танкер "Сунион"

Очаква се операцията по изтегляне на плаващия под гръцки флаг повреден петролен танкер "Сунион" да започне днес, заяви министърът на външните работи на правителството на хутите вчера Джамел Амер.  "Ройтерс" отбелязва, че танкерът продължава да гори в Червено море. Повреденият танкер, превозващ близо един милион барела суров петрол, представлява..

публикувано на 01.09.24 в 11:01