Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ига Швьонтек срещу Джесика Пегула на четвъртфиналите

Ига Швьонтек
Снимка: БТА

Джесика Пегула се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставената под номер 6 представителка на домакините се наложи с 6:4, 6:2 срещу 18-ата в схемата Диана Шнайдер за час и 27 минути на "Артър Аш Стейдиъм". 

30-годишната Пегула за общо седми път достигна до четвъртфинал в турнир от Големия шлем и за втори в Ню Йорк.

В следващия кръг Джесика Пегула ще се изправи срещу лидерката в световната ранглиста Ига Швьонтек , която елиминира Людмила Самсонова с 6:4, 6:1.

Каролина Мухова също продължава на четвъртфиналите. Чехкинята, която е финалистка от "Ролан Гарос" 2023, елиминира петата поставена Джазмин Паолини след 6:3, 6:3 за само 68 минути.

Намиращата се на 52-ро място в световната ранглиста Каролина Мухова, която достигна до полуфиналите на Откритото първенство на САЩ през миналия сезон, ще играе срещу Беатрис Адад Мая, която преодоля с 6:2, 3:6, 6:3 Каролине Возняцки .

Чехкинята няма все още загубен сет в тазгодишното издание на Ю Ес Оупън.


По публикацията работи: Борислав Нинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кандидатът за президент на фехтовката Васил Етрополски: Трябва да се премахне субективният фактор

Трябва да се премахне субективният фактор. Има недоволство към ръководството на федерацията. Това заяви Васил Етрополски, създателят на едноименната академия и най-успешният  ни представител в този спорт, по повод на обявеното решение да се кандидатира за президентския пост. Той от години живее в САЩ, но планира да се завърне в България, а през..

публикувано на 03.09.24 в 12:22
Даниил Медведев

Даниил Медведев преодоля четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ

Даниил Медведев преодоля четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под номер 5 руснак победи безпроблемно с 6:0, 6:1, 6:3 Нуно Боржеш. Шампионът от 2021 година лесно поведе с 2:0 в мача, давайки само един гейм на португалеца. Той успя да поведе с пробив и 2:1 в третия сет, но веднага след това загуби подаването си.  Последва..

публикувано на 03.09.24 в 06:18
Овидиу Хацеган

Румънски рефер ще ръководи срещата Беларус - България

Първата среща на българския национален отбор по футбол в турнира Лига на Нациите – срещата с Беларус в унгарския град Залаегерсег, беше поверена на опитния румънски рефер Овидиу Хацеган, обявиха от УЕФА. Хацеган е един от двамата румънски арбитри, които са в категория Елит на УЕФА заедно с Ищван Ковач. Помощници на Хацеган ще бъдат неговите сънародници..

публикувано на 03.09.24 в 06:14
Джеймс Ето'о

ЦСКА София обяви трансфера на Джеймс Ето'о

ЦСКА София привлече Джеймс Ето'о, потвърдиха от клуба. До момента халфът носеше екипа на носителя на купата на България за миналия сезон Ботев (Пловдив). "ЦСКА София подписа договор с камерунския полузащитник Джеймс Ето'о. Играчът се присъединява към клуба от Ботев (Пловдив), където е изиграл над 90 мача и с който печели Купата на..

публикувано на 02.09.24 в 20:35
Хуан Переа

Локомотив (Пловдив) се подсили с колумбийски нападател

Локомотив (Пловдив) привлече шести футболист през това лято, съобщиха от клуба. "Черно-белите" си осигуриха услугите на Хуан Переа, който пристига от португалския Академика (Коимбра) срещу трансферна сума. Контрактът на нападателя е за три години. Переа е роден на 21 август 1999 година в Меделин, Колумбия. Юноша е на Индепендиенте (Меделин)...

публикувано на 02.09.24 в 20:33
Ерик Маркус

Лудогорец взе бразилско крило от Вашку да Гама

Лудогорец реализира нов входящ трансфер, съобщиха от футболния клуб. Шампионите привлякоха под наем за една година бразилското крило Ерик Маркус от Вашку Да Гама.  Маркус е на 20 години и е от Рио де Жанейро. Той има 36 мача за родния Вашку да Гама, за който е записал два гола и две асистенции. Футболистът е оценяван на около 1.5 милиона..

публикувано на 02.09.24 в 20:29
Волейболистите ни победиха Израел

Волейболистите ни мач от класиране във финалната четворка

България е на един мач от класиране във финалната четворка на Европейското първенство по волейбол за мъже под 20 години. Българите оглавиха група 2 след победа с 3:0 (26:24, 25:10, 25:23) над досегашния лидер Израел. Всичко ще се реши в последния кръг утре. България се изправя срещу Испания и при евентуална победа ще завърши на първо място...

публикувано на 02.09.24 в 20:27