Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КФН прави проучване за удовлетвореността от регулирани от нея финансови продукти

Снимка: БГНЕС

Комисията за финансов надзор (КФН) прави проучване за удовлетвореността от регулирани от нея финансови продукти.

Анкетата, разработена от Комисията за финансов надзор, включва въпроси за инвестиционни, застрахователни и пенсионни продукти. Попълват се въпросници дали се използват определени продукти и ако да, какъв точно тип.

Например, един човек обикновено използва няколко вида застраховки като "Гражданска отговорност", "Каско", "Имуществена застраховка" за жилището и полица за пътуване в чужбина. Във въпросника се изяснява – без да се посочват определени компании, дали анкетираният е сменял доставчикът на услугата – например, застраховател или е преместил пенсионното си осигуряване в друго дружество.

Във всяка от формите се задава въпрос и за удовлетвореността от работата на самата комисия като регулатор и нуждата от промяна в нормативната рамка за определените продукти. Анкетата е анонимна, но участниците трябва да посочат възрастта и образованието си.

Всеки може да участва в нея, а линк е достъпен на сайта на Комисията за финансов надзор.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Турция срещу решение на "Нетфликс" да излъчи кипърския сериал - изопачавал историческата истина

Турското министерство на външните работи протестира срещу решението на "Нетфликс" да излъчи кипърския телевизионен сериал "Фамагуста", който според Анкара "изопачава историческата истина". Това съобщи турската радиотелевизионна корпорация ТРТ, цитирана от БТА.  В профила на министерството в социалната мрежа "Екс" се посочва, че сериалът е "голямо..

публикувано на 03.09.24 в 16:54
Атанас Радев

Атанас Радев: ПП-ДБ не трябва да се разделят, могат да бъдат моста между различните формации

България има нужда от системен политически консенсус, за да се излезе от кризата. Хората виждат, че не влияят на процесиите. Нещо се случва във върхушката и хората отказват да го легитимират това, защото никой не ги търси,  коментира политологът Атанас Радев в интервю пред БНР. Разпадът на най-старата партия - БСП и на най-трайния..

публикувано на 03.09.24 в 16:51

ЦИК допусна ДПС на Доган да участва в частичните местни избори на 20-и октомври

Централната избирателна комисия допусна ДПС да участва в частичните местни избори на 20-и октомври за кмет на 12 кметства и на два варненски района. Сред кметствата са Лозен, Войнягово, Ковачевци и Коиловци. ЦИК взе това решение след постъпило заявление от партия "Движение за права и свободи", подписано от представляващия формацията Джевдет..

публикувано на 03.09.24 в 16:32
Лоран Винатие

Два ключови съдебни процеса се проведоха днес в Москва

Два ключови съдебни процеса се проведоха днес в Москва. Първият е срещу френски изследовател, обвинен в нарушаване на руския закон за "чуждестранните агенти". А вторият - срещу руски учен, който беше признат за виновен в държавна измяна. Московски съд осъди видния физик Александър Шиплюк на 15 години затвор в наказателна колония, след като го..

публикувано на 03.09.24 в 16:26
Кейова стена, Силистра

Голяма част от язовирите в Силистренско са на кота "мъртъв обем"

Голяма част от язовирите в Силистренско са на кота "мъртъв обем". Това стана ясно на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. Според експертите климатичните промени водят до краткотрайни, но проливни дъждове, което е предпоставка за наводнения, тъй като почвата не може да поеме количествата вода. Язовирните стени в..

публикувано на 03.09.24 в 16:20

Прогнозни сценарии: Северна България е най-застрашената от наводнения част на страната

Прогнози на Междуправителствения панел за климатичните промени към ООН сочат, че най-застрашената от наводнения част на страната ни е Северна България. Това показват данните и при двата сценария за увеличение на средните температури - с 3,9 и с 2,5 градуса до 2100 г. Независимо коя част на страната е най-засегната от климатичните промени,..

публикувано на 03.09.24 в 16:16
Доброслав Димитров

Доброслав Димитров: ИИ може да бъде голям съюзник на образователната система

Този, който си върши работата  механично и посредствено, със сигурност ще бъде заменен от изкуствения интелект. Такава прогноза направи пред БНР Доброслав Димитров, председател на УС на Българската работодателска асоциация за иновативни технологии, член на Българската асоциация на софтуерните компании. "Ако си вършиш работата добре, отдадено..

публикувано на 03.09.24 в 15:59