Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Силистра започна кампания за електронното здравно досие

Снимка: Незабравка Кирова

В Силистра започна информационната кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението "еЗдраве".

Тя ще продължи и през следващата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Пункт с експерти от РЗИ ще е разположен на площад "Свобода“ в града и утре, както и следващата седмица. Предстои да бъдат посетени Тутракан и Дулово, както и други населени места в региона.

Кампанията е насочена към онези здравноосигурени граждани, които не притежават електронен подпис или ПИК, а искат да получат достъп до електронното си досие.

При откриване на нередности при вписаните в досието данни гражданите трябва да подадат сигнал в Районната здравноосигурителна каса.

А ако имат трудност при инсталиране на приложението, могат да потърсят и експертите на Регионалната здравна инспекция.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Володимир Зеленски

Украйна възнамерява да задържи "засега" териториите в Курска област

Украйна възнамерява да задържи "засега" завладените територии в руската Курска област, каза президентът Володимир Зеленски. Близо месец боеве в тази област показаха, че Путин не дава и пет пари за руската земя, защото е обсебен от това да унищожи Украйна, каза украинският лидер в интервю за американския телевизионен канал NBC. "Не ни трябва руска..

публикувано на 04.09.24 в 17:46
Татяна Буруджиева

Татяна Буруджиева: Вероятно седмите избори ще родят правителство

Най-логичното е и е вероятно седмите предсрочни избори да родят редовно правителство . С тази оптимистична прогноза започна анализа си пред БНР доц. Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател. По думите ѝ  партиите трябва да разберат, че хората са гласували за тях, за да създадат правителство, което да решава проблемите им, а те..

публикувано на 04.09.24 в 17:23
Язовир

Язовирите в област Кърджали са запълнени средно между 40 и 70 на сто

Язовирите в област Кърджали са запълнени средно между 40 и 70 процента, съобщава БТА.  Това беше отчетено от Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. Със заповед на областния управител е разпоредено на собствениците на язовири и водоеми в Кърджалийско да проверят състоянието на обектите и да докладват писмено.  Същото изискване има и към..

публикувано на 04.09.24 в 17:14

Възстановяват с друг превозвач транспорта между Пловдив и Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община "Марица" Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от "Автотранс Чолаков", който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

публикувано на 04.09.24 в 17:03
Асен Александров

Преди началото на учебната година в София не достигат около 200 учители, в страната - около 1000

По-малко от две седмици преди началото на новата учебна година незаетите места за учители в София са около 200, а в останалата част на страната - около 1000. Това съобщи в интервю за програма "Хоризонт" на БНР Асен Александров - директор на 51-во средно училище "Елисавета Багряна" в София и председател на Сдружението на директорите в..

публикувано на 04.09.24 в 16:52
Владимир Путин и Ким Чен-ун

Русия ще внася бира от Северна Корея

В Русия започват да внасят бира от Северна Корея. Това е поредното търговско взаимодействие между Москва и Пхенян, които са обект на различни международни санкции. Севернокорейска бира ще се внася в Русия от предприятието "Востокбиртрейд", регистрирано през юни в град Комсомолск-на-Амур в далекоизточния Хабаровски край. Фирмата ще внася два вида бира от..

публикувано на 04.09.24 в 16:41
Антоанета Цонева

Антоанета Цонева: Не сме поставяли условие "Волт" да не е в ПП-ДБ

Основната тема е с каква програма ще излезем пред избирателите и как ще върнем тези минимум 100 хиляди наши поддръжници - това е целта, която "Да, България" поставя пред нашия щаб и пред цялата кампания.  Това заяви пред БНР Антоанета Цонева от "Да, България", част от ПП-ДБ. "Да, България" остава в коалицията ПП-ДБ Манол Пейков: След..

публикувано на 04.09.24 в 16:34