Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетте общински структури на ДПС в област Велико Търново се присъединяват към "ДПС - Ново начало"

Снимка: Здравка Маслянкова

Десетте общински структури на Движението за права и свободи в област Велико Търново се присъединяват към "ДПС - Ново начало". Решението е взето с мнозинство на проведения разширен Областен съвет.

"Движението за права и свободи в област Велико Търново е живо, единно и целеустремено, въпреки разривите по горните етажи на партията", коментира Гюнай Далоолу, областен председател на партията, който беше един от десетте областни лидери, изключени, според решението на почетния председател Ахмед Доган.

27 от 33-мата членове на Областния съвет на ДПС са взели решение областната структура да подкрепи "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски на предстоящите парламентарни избори. Решението ще бъде изпратено до Централното оперативно бюро на партията.

"Ние сме устремени и съм убеден, че на тези избори "ДПС - Ново начало" ще се борим отново да бъдем трета политическа сила в областта, отново да имаме народен представител", посочи Гюнай Далоолу.

Общинският съветник и заместник областен председател Сунай Мунков коментира, че пред депесарите в областта от дълго време е стоял въпросът:

"Ние предатели ли сме или сме предадени? Отговорът на всички беше, че сме предадени".

В последните няколко вота водач на листата на ДПС в региона беше Йордан Цонев, също подкрепящ Пеевски. Сега общинските структури искат за водач местен човек.

Председателят на областната младежка организация Санер Узунали и заместник областният управител Мастън Мастънов остават поддръжници на Доган.

Във Великотърновска област ДПС има около 4300 членове.


По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва проверка на НАП и ДАНС заради буферните паркинги

Още днес започва проверка на НАП и ДАНС във връзка с проблема с буферните паркинги за камиони по границите ни. Заради напрежението премиерът Димитър Главчев свика спешна среща в Министерския съвет и разпореди проверките, за да бъде изяснена ситуацията в кратки срокове и да бъдат предприети мерки, така че преминаването на границата да се нормализира...

публикувано на 05.09.24 в 15:17

ПП и ДБ подписаха коалиционно споразумение

"Продължаваме Промяната“ (ПП), "Демократи за силна България” (ДСБ) и "Движение Да България“ (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. под наименованието КОАЛИЦИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ – абревиатура "ПП – ДБ”, съобщава сайтът на ПП...

публикувано на 05.09.24 в 15:14
Мишел Барние

Еманюел Макрон посочи 73-годишния Мишел Барние за следващ френски премиер

Френският президент Еманюел Макрон посочи 73-годишния Мишел Барние за следващ френски премиер.  Барние ще е най-възрастният министър-председател в историята на модерна Франция и получава задачата да формира единно правителство след изборите без ясен победител през юли.  Мишел Барние беше основният преговарящ от името на Европейския съюз при излизането..

публикувано на 05.09.24 в 15:13

Проф. Красимир Калинов: Очаквам ЦИК да прехвърли решаването на въпроса с ДПС към Административния съд

"ЦИК не може да вземе решение за ДПС. Получава се "Параграф 22". Това обясни пред БНР проф. Красимир Калинов, бивш член на ЦИК. Централната избирателна комисия прие документите и на двете враждуващи крила в Движението. Групата на Доган отива на изборите под името "Демокрация, права и свободи – ДПС". Тя ще се яви в коалиция със СБОР и..

публикувано на 05.09.24 в 15:05

Сагата с двете ДПС-та - още подробности

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" за участие в частичните местни избори за кметове на община Омуртаг, област Търговище и на кметство Габровница, община Монтана насрочени за 20-ти октомври. Снощи ЦИК прие указания, с които коалициите „ДПС - Ново начало“ и „Демокрация, права и свободи..

публикувано на 05.09.24 в 15:00

Проблемът с инфраструктурата по границите - от години, но изведнъж стана приоритетен

Заради хаоса с тежкотоварния трафик по границите ни, превозвачите от Гърция и Турция се обединиха около търсенето на друг транспортен коридор, който да заобиколи България . Затова преди дни сигнализираха от Камарата на българските превозвачи. И проблемът с инфраструктурата по най-натоварените гранични пунктове изведнъж стана приоритетен за държавата..

публикувано на 05.09.24 в 14:56

Поради технически причини е затруднено паркирането със SMS в София

Заради технически причини някои от мобилните оператори в момента обработват със закъснение SMS-те за платено паркиране в София, съобщават от Центъра за градска мобилност. И допълват, че водачите, пуснали съобщения за паркиране, но не получили обратно уведомление, няма да бъдат санкционирани.  Екипите по контрол са на линия и ще съдействат на..

публикувано на 05.09.24 в 14:48