Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипи на Пътната полиция патрулират по автомагистралите заради засиления трафик

Мария Ботева
Снимка: БГНЕС

Екипи на Пътната полиция патрулират по автомагистралите във връзка със засиления трафик в цялата страна заради предстоящите почивни дни около 6 септември. Това съобщи Мария Ботева от Пътната полиция:

"Какво се има предвид под това - да се респектират онези нарушители, които системно и грубо предпочитат да притесняват останалите участници в движението като им присвяткат или ги притискат със скъсяване на дистанцията".

Мария Ботева допълни, че не трябва да се допуска движение в аварийната лента на автомагистралите, освен в случите на влошено здравословно състояние на водача или при наличие на повреда в автомобила. 

По пътищата на страната ще работят повече от 300 камери и над 700 екипи на денонощие. 

Утре на всички места с организирани тържества по повод деня на Съединението екипи на Пътната полиция ще подпомагат свободното движение на пешеходците в зоните, определени за тях, както и паркирането на автомобилите.

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БСП подписа коалиционно споразумение с 15 леви партии

БСП подписа коалиционно споразумение с 15 леви партии за съвместно явяване на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Очаква се в коалицията да се включат още няколко формации. Георги Кадиев: Не бях поканен в лявото обединение, имаме големи различия "БСП обединена левица" вече е факт. Столетницата и 15 леви формации се обединиха, след..

публикувано на 05.09.24 в 16:18
Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева

Вторият медицински хеликоптер ще бъде доставен в края на ноември

Вторият медицински хеликоптер ще бъде доставен у нас в края на ноември, а третият трябва да е в България в края на декември, съобщи здравният министър Галя Кондева пред депутатите от ресорната парламентарна комисия.  Тя посочи, че има закъснение в доставката на втората въздушна линейка, която по договор трябваше да бъде осигурена до средата на годината...

публикувано на 05.09.24 в 15:58

Работник е загинал при строеж на къща в пернишкото село Дивотино

Работник е загинал при строеж на къща в пернишкото село Дивотино.  При извършване на бетонни дейности кофражът на новостроящата се сграда е поддал.  Двама от работниците на обекта са опитали да го подпрат, когато е станало срутването.  Сигналът за инцидента е подаден около 13.30 ч.   Единият от работниците е загинал при срутването. Продължава..

публикувано на 05.09.24 в 15:57
Станислав Балабанов (вляво) и председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов

ИТН подаде документи за регистрация за изборите

ИТН подаде документи за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори в Централната избирателна комисия. Представителите на партията внесоха 5150 подписа. Според председателя на парламентарната група Тошко Йорданов тежестта на ИТН в бъдещия парламент ще зависи от вота на българските граждани, но подходът им за съставяне на редовно..

публикувано на 05.09.24 в 15:52
Яна Титова

Яна Титова за творческото си развитие като актриса

Яна Титова е актриса, сценарист и режисьор. Родена е в Пловдив. От малка има отношение към изкуството – свири на пиано и се занимава с пеене. Завършва музикалното училище в Пловдив , а през  2007  година актьорско майсторство в  НАТФИЗ  в класа на проф. Атанас Атанасов.  На сцената на Народния театър „Иван Вазов“ играе в хитови постановки като..

публикувано на 05.09.24 в 15:47
Андрий Сибига

Андрий Сибига е новият външен министър на Украйна

Украинският парламент назначи Андрий Сибига за нов външен министър на страната. Промените в кабинета през последните дни следват заявка на Володимир Зеленски, че за Украйна предстои извънредно важна есен. До момента Андрий Сибига беше първи заместник на Дмитро Кулеба. Вчера Кулеба подаде оставка, след като ръководеше дипломацията в рамките на две години..

публикувано на 05.09.24 в 15:29

Започва проверка на НАП и ДАНС заради буферните паркинги

Още днес започва проверка на НАП и ДАНС във връзка с проблема с буферните паркинги за камиони по границите ни. Заради напрежението премиерът Димитър Главчев свика спешна среща в Министерския съвет и разпореди проверките, за да бъде изяснена ситуацията в кратки срокове и да бъдат предприети мерки, така че преминаването на границата да се нормализира...

публикувано на 05.09.24 в 15:17