Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски победи Ботев (Враца) в контрола с пет гола

Левски победи Ботев (Враца) с 3:2 в контрола
Снимка: Архив / Снимка: БТА

Отборът на Левски победи Ботев (Враца) с 3:2 в контролна среща, играна на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Попаденията за „сините“ отбелязаха Евертон Бала, Мустафа Сангаре и Келиан ван дер Каап, а за гостите се разписаха Иван Василев и Даниел Генов.

Футболистите на Левски са лидери във временното класиране в Първа лига с пет победи и от седем мача и 16 точки в актива си, докато врачани имат 6 точки след две победи и пет поражения.

„Сините“ ще гостуват на ЦСКА 1948 на 15 септември в следващата си среща от Първа лига, а два дни по-рано, на 13 септември Ботев Враца приема Спартак Варна.

През първата част старши треньорът на домакините Станислав Генчев използва състав, максимално близък до стартовия с оглед и на многото национали. През втората част вече с доста промени двата тима си размениха още попадения за крайния резултат - 3:2.

Първата добра атака за Левски дойде във втората минута. Тя започна с прекрасен диагонален пас на Кристиан Димитров към Майкон, бразилецът продължи към сънародника си Фабио Лима, който върна към Мислович. Шутът на халфа бе спасен от Бариос, а след корнера Кристиан Димитров се оказа в стрелкова позиция и шутира с крак, но недостатъчно опасно, за да затрудни стража на Ботев Враца. В седмата минута Евертон Бала зарадва феновете на домакините. Заслуга имаше Мустафа Сангаре, който се пребори за една топка, добре я запази с гръб към вратата и я предостави на Бала, който с мощен шут направи Бариос безпомощен – 1:0.

Гостите погледнаха към вратата на Маркович в десетата минута. Браян Переа пробва един удар извън наказателното поле, който премина над вратата. В 13-ата минута Фабио Лима пробва да надмине своя сънародник Бала. Той получи топката в средата на терена и пробва шут от над 30 метра, която профуча много близо до горната греда на вратата на Ботев. Секунди по-късно Кристиан Димитров се отличи с прекрасна намеса, като парира удар на съперников футболист в наказателното поле.

Левски поведе с 2:0 в 20-ата минута. Първо Патрик-Габриел Галчев се пребори за топката пред наказателното поле на съперника, след това Мислович подаде ювелирен пас към Сангаре, който отигра по прекрасен начин топката и реализира. В 29-ата минута Майкон се пребори за една топка и подаде към Сангаре, който в последния момент бе спрян от Бариос. Секунди по-късно Бала пробва да повтори гола си с шут извън наказателното поле, но не успя. Фабио Лима стреля от фаул в 34-ата минута, а Бариос с мъка изби под гредата. Секунди по-късно Сангаре показа класа, като овладя с левия крак трудна топка и веднага стреля с десния, но не успя да преодолее стража на Ботев.

С началото на второто полувреме Станислав Генчев направи някои промени в състава си. Една от смените Джавад Ел Джемили открадна една топка пред наказателното поле и шутира опасно, но покрай вратата. В 50-ата минута Фабио Лима получи хубава топка, но ударът му бе твърде слаб, за да преодолее стража на Ботев. Постепенно гостите пробваха да погледнат по-смело към вратата на Маркович и направиха няколко слизания към наказателното поле. В 66-ата минута Ботев вкара гол. При едно центриране Иван Василев засече с глава за 2:1. По-лошата новина за „сините“ обаче бе поредната контузия на Фабио Лима, който остави тима с 10 души.

Левски си върна преднината от два гола много бързо. Асими Фадига свали центрирана от корнер топка към Келиан Ван дер Каап, който отблизо отклони за 3:1. Размяната на голове обаче продължи. В 73-ата минута Даниел Генов получи хубав извеждащ пас и с мощен удар в близкия ъгъл вкара за 3:2. В 85-ата минута Любомир Василев спаси силен изстрел на Евертон Бала, който навлезе в наказателното поле. Джемили също бе много близо до това да вкара, след като бе изведен от Алдаир, но отново Любомир Василев спаси изстрела и повече попадения не паднаха.

Стартов състав на Левски: Матей Маркович, Кристиан Димитров, Келиан ван дер Каап, Цунами, Патрик-Габриел Галчев, Патрик Мислович, Клеман Икена, Майкон, Евертон, Фабио Лима, Мустафа Сангаре

Стартов състав на Ботев Враца: Федерико Бариос, Мартин Бачев, Деян Лозев, Стефан Цонков, Давид Суарес, Мартин Ачков, Даниил Кондраков, Браян Переа, Даниел Генов, Иван Василев, Бубакар Траоре
По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Англия победи Ирландия с 2:0

Англия без проблеми срещу Ирландия, Грузия срази Чехия

Отборът на Англия победи Ирландия с 2:0 като гост в първи мач от група 2, Лига В във футболния турнир Лига на нациите. Деклан Райс и Джак Грийлиш донесоха първия успех на англичаните под ръководството на временния мениджър Лий Карсли. Райс се разписа за 1:0 в 11-ата минута след хубав удар, с който прати топката в горния десен ъгъл на вратата..

публикувано на 07.09.24 в 21:49
Макс Пърсел

Австралийци спечелиха титлата на двойки в Ню Йорк

Австралийците Макс Пърсел и Джордан Томпсън спечелиха титлата на двойки при мъжете в Откритото първенство на САЩ по тенис. Във финала седмите поставени Пърсел и Томпсън се наложиха над десетите в схемата Тим Пюц и Кевин Кравиц от Германия с 6:4, 7:6(4). Срещата продължи час и 36 минути. Австралийците, финалисти от „Уимбълдън“ по-рано..

публикувано на 07.09.24 в 21:27
Младежите по волейбол останаха втори в Европа

Младежите по волейбол останаха втори в Европа

Българският национален отбор остана със среброто на европейското първенство по волейбол за младежи под 20 години в Гърция и Сърбия. Националите отстъпиха пред Франция с 1:3 (25:22, 18:25, 16:25, 26:28) във финала, игран в сръбския курорт Върнячка баня. Българите поведоха с 1:0 гейма, но допуснаха обрат и французите ликуваха със златните отличия,..

публикувано на 07.09.24 в 21:22
Локомотив (Пловдив) загуби от Берое с 0:1

Локомотив (Пд) загуби от Берое на „Лаута“

Отборът на Локомотив (Пловдив) загуби от Берое с 0:1 в контролна среща, играна на “Лаута”. През първата част Локомотив на няколко пъти бе близо до гола. Владимир Медвед, Данило Полонский, Мартин Петков и Марсилио можеха да се разпишат за пловдивчани, но направиха пропуски. Берое пък отговори в 40-ата минута с изстрел от около 35 метра,..

публикувано на 07.09.24 в 20:22
Едуард Дънбар спечeли 20-ия етап

Ирландец с втори успех в обиколката на Испания

Ирландският колоездач Едуард Дънбар от тима Джайко Алула спечeли 20-ия етап от колоездачната обиколка на Испания – 172 километра от Виларкайо до Пикон Бланко. Дънбар записа втора етапна победа, след като по-рано ликува и в 11-ия етап на Вуелтата. Той стигна до успеха със страхотно каране и удържа първото място, завършвайки за 4 часа, 38..

публикувано на 07.09.24 в 19:51
Монтана победи Фратрия с 2:1

Монтана измъкна 3 точки при гостуването на Фратрия

Отборът на Монтана победи Фратрия с 2:1 като гост в двубой от осмия кръг на футболната Втора лига и излезе на второ място във временното класиране с 18 точки. Лидер към момента е тимът на Пирин с 19. Фратрия остава само с два успеха от осем изиграни мача. ЦСКА 1948 II също постигна втора поредна победа във Втора лига, след като се..

публикувано на 07.09.24 в 19:47

Сали Салиев е финалист на световното по борба за юноши

Сали Салиев се класира за финала в категория до 92 килограма в свободния стил на Световното първенство по борба за юноши до 20 години в Понтеведра (Испания).    Състезателят на Олимпиец (Търговище) победи на полуфиналите Конър Робърт Мирасола (САЩ) с 5:4, за да запише четвърти пореден успех. На старта на категорията националът се наложи над Яков Чаплин..

публикувано на 07.09.24 в 18:55