Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева пропуска гръцкото рали Дет заради здравословни проблеми

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов
Снимка: Личен архив

Европейската ни рали шампионка при жените Екатерина Стратиева няма да участва в рали Дет, кръг от гръцкия шампионат по автомобилизъм. 

Причината е, че тя все още се възстановява от здравословния проблем, който беше причина за отпадането й от рали Барум.
“Много съжалявам и определено ми е трудно да стоя и гледам отстрани, но здравето е преди всичко. Не съм предполагала, че нещо такова може да ми се случи и то точно в средата на сезона, когато предстоят доста интересни състезания. Вече четвърта седмица продължавам лечението си, но дискомфортът е голям и изискванията на докторите са за повече лежане и без натоварвания. Средата на септември, ако възпаленията са отминали, ми предстои ново влизане в болницата и преминаване към следващата фаза от лечението. Такъв е животът и съдбата сега е решила малко да бъда отстрани” заяви Екатерина Стратиева и допълни:
“И въпреки, че нашият екипаж ще пропусне това състезание, аз и моят навигатор Георги Аврамов сме много горди от факта, че този уикенд Астра Рейсинг ще стартира с три от екипажите си“.
Рали Дет ще се проведе на 14 и 15 септември на територията на полуостров Халкидики, Гърция. Състезанието е с обща дължина от 262 километра. 89 от тях са състезателни и са разпределени в 4 етапа, а подадените заявки са 41. Три от тях са на Астра Рейсинг. 
Стратиева, която е и мениджър на отбора все пак планира да бъде на състезанието този уикенд и да подкрепи с каквото може пилотите си. 
„Астра Рейсинг ще бъде представена от екипажа Антон Титов/Александър Спиров, който ще направят дебют с новия им автомобил Hyundai i20 N. Машината е последна генерация и е в клас Rally 2. 
Към тях се присъединяват Петър Йорданов/Любка Йорданова с Renault Clio Rally5. Те направиха старт на сезона през април в Гърция и сега се завръщат с пълна сила и желание за по-добро представяне. 
Третият екипаж на Астра Рейсинг, който се завърна с много силно представяне след много дълга пауза от автомобилния спорт, е Любен Каменов/Валентин Будинов. Те стартираха в легендарното рали Барум с максимума, който можеха да постигнат там и сега продължават с все още новият за тях автомобил Peugeot 208 R2“, допълни Стратиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Жеков

Андрей Жеков се завръща във волейболен клуб Левски

Андрей Жеков се завръща в Левски София, съобщиха от волейболния шампион на България в петък.   "Най-успешният български разпределител от близкото минало отново ще бъде част от треньорския екип на Левски София. Той ще съвместява роля и отговорности с Андреа Буратини за развитието на различните формации при подрастващите. Фокусът му ще бъде върху..

публикувано на 13.09.24 в 14:16
Станимир Беломъжев

Станимир Беломъжев е сред първите 30 в средната дистанция на СП по колоориентиране

Станимир Беломъжев записа още едно класиране в топ 30 на света, след като финишира на 29-а позиция в средната дистанция на световното първенство по колоориентиране (WMTBOC 2024) край Шумен. Националът ни  финишира на изоставане от 5:37 мин. от новия световен шампион Кристоф Богар (Чехия). Камен Иванов завърши 50-ти, Ивайло Христов - 55-ти, Христо..

публикувано на 13.09.24 в 13:53
Владимир Петков и Давид Костадинов

Българи влязоха в основната схема на турнира по тенис на маса в Панагюрище

Владимир Петков и Давид Костадинов се пребориха за място в основната схема на международния турнир по тенис на маса в Панагюрище с награден фонд 40 хиляди долара, след като надвиха Стоян Сариев и Ерен Бекир с 3:2 гейма в квалификациите. Петков и Костадинов взеха първите два гейма след 11:8 и 11:9, но представителите на "Стоянстрой" Пловдив..

публикувано на 13.09.24 в 06:11
Рафаел Надал се оттегли от

Надал се оттегли от отборния турнир Лейвър къп

Испанският тенисист Рафаел Надал се оттегли от участие в отборния турнир Лейвър къп през следващата седмица и ще се съсредоточи върху възстановяването си, съобщава агенция Ройтерс. Той игра за последно на Олимпиадата в Париж и пропусна Откритото първенство на САЩ, тъй като не беше във форма. Носителят на 22 титли от Големия шлем обаче..

публикувано на 13.09.24 в 05:56
Калояна Налбантова

Калояна Налбантова продължава с успехите в Белгия

Участничката на олимпийските игри в Париж 2024 и европейска шампионка за девойки Калояна Налбантова постигна втора поредна победа и се класира за четвъртфиналите на единично жени на международния турнир по бадминтон от сериите "International Challenge" в Льовен (Белгия). Поставената под номер 3 в основната схема българка спечели срещу Петра..

публикувано на 13.09.24 в 05:50
Българите постигнаха нови победи на шахматната олимпиада

Нови победи за отборите ни на шахматната олимпиада

Националните отбори на България при мъжете и жените запазиха стопроцентовия си актив на 45-ата олимпиада по шахмат в Будапеща. Във втория кръг мъжете, водени от старши треньора Кирил Георгиев, победиха тима на Албания с 3,5:0,5 точки, докато жените, водени от Петър Г. Арнаудов, се справиха с Египет със същия резултат. Момчил Петков даде..

публикувано на 13.09.24 в 05:46
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира в Шчечин

 Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира по тенис на клей в Шчечин (Полша) от сериите "Чалънджър", който е с награден фонд 148 625 евро.  Той отстъпи на германеца Даниел Алтмайер с 6:4, 3:6, 4:6.  С отпадането във втория кръг Андреев заслужи 2 420 долара от наградния фонд и осем точки за световната ранглиста, в която заема 203-о място...

публикувано на 12.09.24 в 20:12