Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хебър геройски измъкна точка от Локомотив (Пд)

Снимка: архив на БТА

Хебър измъкна точка при гостуването си на Локомотив Пловдив в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Двубоят на "Лаута" завърши 3:3, а гостите се добраха до равенството с два гола в добавено време.

Така тимът на треньора Любослав Пенев останаха на шесто място във временното класиране с актив от 12 точки, а Хебър e 14-и с пет пункта.

Срещата започна отлично за гостите от Пазарджик. В третата минута Ивайло Иванов извърши нарушение около дъгата на наказателното поле. Той събори Макни, за което получи жълт картон от съдията. С изпълнението на фаула се нагърби Душан Вукович, който прехвърли стената и с помощта на горната греда отбеляза красив гол.

Домакините обаче намериха начин да се върнат много скоро в срещата, след като Ангел Лясков намери перфектно Жулиен Лами с диагонален пас, който успя да си овладее топката, след което да я запрати в мрежата. Минути по-късно попадение на Владимир Медред бе отменено поради засада и след намеса на ВАР.

В 33-ата минута обратът все пак беше факт, а в основата на гола и този път бе националът Ангел Лясков. Крайният защитник успя пресече опит за изнасяне на топката на съперника, след което да намери капитана на тима Димитър Илиев, чийто удар впоследствие не остави шанс на Петър Дебърлиев.

До края на полувремето "смърфовете" държаха инициативата и не допуснаха положения пред вратата на Томов.

Интригата сякаш приключи в началото на втората част, когато в ролята на асистент се превърна именно Илиев, намерил Лами, чийто силен изстрел отново намери целта.

Минута след появата си в игра попадение на Мартин Петков не бе признато заради засада. В първата минута на добавеното време Хебър намали изоставането си и направи доста интересни заключителните минути на срещата. Калоян Кръстев беше забравен от защитата на домакините и с точен удар по земята преодоля Томов.

Локомотив можеше да сложи точка на спора след бърза контраатака, при която Камдем излезе срещу Дебърлиев, но стреля право във вратаря. Вместо това Хебър организира контра. Набил Макни проби, влезе в наказателното поле и с мощен удар преодоля Томов за крайното 3:3.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Германец пое английския национален отбор

Германският специалист Томас Тухел се е съгласил да стане селекционер на националния отбор на Англия, съобщиха английските медии. Според информациите 51-годишния германец вече е подписал договор с Английската футболна асоциация и утре по обед се очаква да бъде представен официално на пресконференция на "Уембли". Последната работа на Тухел беше в..

публикувано на 15.10.24 в 21:54
Никола Илиев (на преден план).

Младежките национали завършиха евроквалификациите с победа

Младежкият национален отбор до 21 години завърши с победа европейските квалификации. Воденият от селекционера Александър Димитров отбор надделя с 1:0 като гост на Израел в последния си мач от квалификационна група D. Никола Илиев вкара единствения гол в мача в началото на второто полувреме и България завърши на трето място в класирането с 15 точки от..

публикувано на 15.10.24 в 21:17

Слави Бинев отчете най- успешната година за олимпийското таекуондо

Председателят на Българската федерация по олимпийско таекуондо (БФТ) Слави Бинев отчете най-успешната година в историята на този спорт в страната на днешното редовно заседание на Управителния съвет на централата. Бинев изтъкна спечелената европейска титла при жените през май в Белград от Кимия Ализаде, която в последствие заслужи и бронз на Игрите в..

публикувано на 15.10.24 в 20:08
Никола Цолов

Никола Цолов най-бърз в първия ден от тестовете в Барселона

Българският пилот Никола Цолов беше най-бърз в първия ден от последните за сезона тестове във Формула 3 на пистата "Барселона-Каталуня". Никола, който и в този тест кара за Кампос, записа най-добро време в сутрешната, а след това и в следобедната сесия. Сутринта Никола оглави класирането с време 1.27.886 минути и стана единственият пилот, който слезе..

публикувано на 15.10.24 в 19:49

Български успехи на европейското по тенис на маса

Българите Йоан Величков и Цветелина Георгиева започнаха с победа в квалификациите на Европейското индивидуално първенство по тенис на маса в Грац (Австрия). Величков надделя в предварителна група 20 при мъжете над поляка Мачей Колоджейчик с 3:0 (11:8, 11:8, 12:10) и утре ще играе решаващ мач за първото място срещу Ивик Нилсен (Гренландия), който..

публикувано на 15.10.24 в 18:43

Алманахът "100 години кану-каяк" - 57 медалисти и над 450 снимки, събрани в над 280 страници

В присъствието на единствения български спортист, спечелил пълен комплект медали от едни Олимпийски игри - Ваня Гешева се проведе софийската премиера на алманаха "100 години кану-каяк" (1924-2024) с автори Николай Кръстев и Ани Дончева, посветен на вековния юбилей на този спорт в България. Алманахът е издание на Българската федерация по кану-каяк...

публикувано на 15.10.24 в 13:40
Димитър Митов

Димитър Митов: Вървим в правилната посока

Вратарят Димитър Митов натрупа вече доста опит във Великобритания, а след мачове в английската Лига 1 дойде ред и на два отбора в Шотландия.  В момента той пази мрежата на Абърдийн, а постепенно от пролетта насам се утвърди в националния отбор като първи избор за поста си. Първият въпрос беше попитан дали утрешният мач със Северна Ирландия може да се..

публикувано на 15.10.24 в 06:45