Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски празник за пътната безопасност в Плевен

Снимка: БТА

В Плевен е организиран детски празник за пътната безопасност. Специално внимание ще бъде отделено и на правилата за безопасно управление на велосипеди и тротинетки.

Увлекателни състезания, забавни игри и интересни срещи очакват децата на Плевен днес в Градската градина пред Центъра за работа с деца в града. Детският празник е посветен на пътната безопасност на най-малките и ще постави началото на поредица от прояви за новата учебна година. Организатор на събитието е Община Плевен, съвместно с КАТ "Пътна полиция", Центъра за работа с деца, Българския червен кръст.

Събитието ще започне в 11 часа в Градската градина, съобщи комисар Валентин Георгиев от Областна дирекция на МВР.

Под формата на игра на децата ще бъдат показани и пътните знаци, като разделени на отбори участниците ще редят и тематични пъзели. Най-бързите и знаещи ще получат награди. На обособено трасе ще бъде показано нагледно как трябва да се управляват тротинетки и велосипеди . Идеята на празника е по занимателен начин да се покаже на децата как да спазват правилата за движение по пътищата, а понякога да контролират и своите родители, отбелязват от Общината.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Британското правителство защити предсрочното освобождаване на затворници

Британското правителство защити предсрочното освобождаване на затворници през седмицата, след като стана ясно, че един от тях е задържан за сексуално насилие над жена още в същия ден, в който е бил освободен. Около 1750 затворници бяха освободени във вторник от затворите в Англия и Уелс. 31-годишният Амари Уорд също е бил пуснат на свобода в..

публикувано на 15.09.24 в 10:05
Снимката е илюстративна

100 доброволци от БЧК се включиха в демонстрация по оказване помощ на пострадали при бедствие

Преди дни в района на язовира в с. Марково, община Каспичан , област Шумен бе разиграно тренировъчно занятие с демонстрация по оказване помощ на множество пострадали при възникнало бедствие с участието на над 100 души доброволци от екипите на Българския Червен кръст и на партньори от Единната спасителна система. В учението се включиха и..

публикувано на 15.09.24 в 09:30
Николас Мадуро на митинг в Каракас.

Петима чужденци са задържани във Венецуела, готвели атентат срещу Мадуро

Петима чуждестранни граждани са били арестувани във Венецуела по обвинения в подготовка на атентат срещу Николас Мадуро. Това се случва в момент на повишено напрежение между Каракас и други страни заради второто оспорвано преизбиране на Мадуро. Задържаните са трима американци, двама испанци и гражданин на Чехия. Според вътрешният министър..

публикувано на 15.09.24 в 08:27
Николай Хайтов

Навършват се 105 г. от рождението на Николай Хайтов

Днес, 15 септември, се навършват 105 години от рождението на писателя Николай Хайтов. Авторът на прочутите "Диви разкази" и "Шумки от габър" е роден в родопското село Яврово, област Пловдив, в много бедно семейство. Първите си очерци и разкази печата в списание "Септември" в средата на 50-те години. Адресите на любовта - писателят..

публикувано на 15.09.24 в 08:22
Мерки срещу наводненията в Полша, 14 септември 2024 г.

Наводнения причиниха щети и взеха жертви в Централна и Източна Европа

Румъния организира временни лагери за настаняване и започна спасителни операции, след като при наводненията в източната част на страната загинаха най-малко четирима души. Проливните дъждове причиниха щети и притеснения още в Чехия, Полша, Австрия, Словакия и Унгария. В спасителните операции в Румъния се включи и армията, която спомогна..

публикувано на 15.09.24 в 08:07
Матео Салвини

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Прокуратурата на Палермо поиска 6  години затвор за лидера на "Лига" и настоящ вицепремиер и министър на транспорта Матео Салвини заради кораб, спасил имигранти. Случаят е от 2019-а година, когато той бе вътрешен министър в правителството на Джузепе Конте. Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър..

публикувано на 15.09.24 в 07:57
Демонстрация в Тел Авив срещу правителството на Бенямин Нетаняху и с искане за освобождаване на заложниците, държани в Ивицата Газа от групировката

Демонстрации в Израел с искане за освобождаване на заложниците в Газа

В Тел Авив и в Ерусалим снощи се проведоха нови демонстрации с настояване правителството на Бенямин Нетаняху да освободи заложниците, задържани от радикалната палестинска групировка "Хамас" в Ивицата Газа. Според организаторите броят на демонстрантите се увеличава, след като в началото на септември израелските сили откриха телата на шестима..

публикувано на 15.09.24 в 07:48