Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха българин, участник в група за рекет и убийства, действала в Нидерландия

Снимка: mvr.bg

32-годишен мъж е арестуван в София по подозрение за участие в международна група за рекет, изнудване и убийства, която действа в Нидерландия. 

Арестът на 32-годишният българин, който е член на международна организирана престъпна група за насилие, рекет, изнудване и убийства, е осъществен при операция на ГДБОП на територията на София в началото на месец октомври. Задържаният е заподозрян в изнудване и незаконно притежание на оръжие на територията на Кралство Нидерландия. За него е издадена европейска заповед за арест от офис на прокуратурата в град Амстердам.

Операцията е проведена като част от международно разследване.

В хода на проведените действия у нас са претърсени три адреса и два автомобила, които са свързани с арестувания мъж. На един от адресите, обитаван от него, е иззет преправен боен пистолет със заличени номера и заглушител.

Иззети са и два мобилни телефона, а на другите два адреса - собственост на свързано със задържания лице, са открити още седем огнестрелни оръжия.

Мъжът е с наложена постоянна мярка "задържане под стража".


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четирима души са задържани във връзка с побой на перничанин и кражба от дома му

Четирима души са задържани във връзка с побой на перничанин и кражба от дома му. Образувано е досъдебно производство и работата продължават под надзора на прокуратурата, съобщават от ОДМВР- Перник. Сигнал за скандал между няколко мъже бил подаден на 11-ти октомври около 19.00 часа на тел. 112. На място било изяснено, че малко преди..

публикувано на 14.10.24 в 12:50
Владислав Христов

Поетът Владислав Христов с отличие на международен хайку конкурс

Поетът Владислав Христов е един от отличените автори на Международен хайку конкурс, провеждащ се ежегодно в Токио, Япония . В 35-ото издание на този престижен конкурс са участвали над 30 хил. автори на хайку от близо 60 държави , а стихотворението на Владислав Христов е сред отличените със специалната награда за високо качество. Той е съставител и..

публикувано на 14.10.24 в 12:27
Софийски градски съд провежда съдебно заседание по искане за по-лека мярка, подадено от бившия директор на Агенция

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова излиза от ареста под гаранция

След шест месеца в ареста бившият ръководител на Митниците Петя Банкова излиза на свобода. Това реши Софийският градски съд, за по-лека мярка за неотклонение настоя и прокуратурата. Тя излиза от ареста срещу гаранция в размер на 10 000 лв. Мярката за неотклонение на Банкова бе променена с два основни аргумента – тежко здравословно..

публикувано на 14.10.24 в 12:04

Над 61 хил. деветокласници в цялата страна се явяват днес и утре на изпит по природни науки

Над 61 хиляди деветокласници в цялата страна се явяват днес и утре на изпит по природни науки. Целта е това да помогне за по-доброто им представяне на международното изследване ПИЗА, също по природни науки през април следващата година, както и да се види нивото на учениците и след това да се работи за попълване на дефицитите в знанията им...

публикувано на 14.10.24 в 11:59
Юлияна Антонова - Мурата

Юлияна Антонова-Мурата представи книгата си "Хай хай, Япония"

Юлияна Антонова-Мурата представи книгата си "Хай хай, Япония". Това е четвъртата част от поредицата на авторката след "Моши моши, Япония", "Уки уки, Япония" и "Сан сан, Япония". От събраните кратки истории в четвъртата ѝ книга читателят може да научи за страната на изгряващото слънце повече от някои богато илюстровани и най-детайлни пътеводители...

публикувано на 14.10.24 в 11:58

Шестима задържани при акцията срещу купуване на гласове в Софийска област

Специализирана полицейска операция провежда Областната дирекция на МВР във връзка с купуването на гласове.  Основно внимание се обръща на общините Костенец и Долна Баня, като до момента са проверени 76 лица и 60 автомобила, задържани са шестима. В акцията участват и служители на дирекция "Жандармерия", на входовете на двете общини има..

публикувано на 14.10.24 в 11:46
Росен Карадимов

Министерството на иновациите и растежа оперира по две европрограми за общо 5 млрд. лева

Министерството на иновациите и растежа оперира по две европейски програми на обща стойност от 5 милиарда лева. Предстои откриването на определени мерки по тези програми. Това обяви министър Росен Карадимов по време на Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България в к.к. Албена. Изградена е и нова стратегия за работа..

публикувано на 14.10.24 в 11:44