Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победа за Германия, Унгария спря Нидерландия (резултати)

Германците празнуват един от головете на Дениз Ундав.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националният отбор на Германия поведе еднолично в класирането в група 3 на Лига "А" на Лигата на нациите, след като спечели с 2:1 като гост на Босна и Херцеговина.

В Зеница Бундестимът стигна до успеха с два гола на Дениз Ундав през първото полувреме. Нападателят на Щутгарт бе точен в 30-ата и в 36-ата минута, а между двете му попадения друго, реализирано от Тим Клайндинст, бе отменено. В началото на второто полувреме и гол на Ундав бе анулиран, а в 70-ата минута капитанът Един Джеко върна надеждите на босненците с гол за 1:2. Домакините обаче не успяха да направят нещо повече в предни позиции и така Германия записа втората си победа от началото на турнира. С нея възпитаниците на Юлиан Нагелсман вече имат 7 точки, с две повече от втория Нидерландия, който стигна до равенство 1:1 при гостуването си Унгария.

Маджарите поведоха в 32-рата минута чрез Роланд Шалай, а в 78-мата минута Нидерландия остана и с човек по-малко на игрището след червен картон на Върджил ван Дайк. С човек по-малко обаче Нидерландия заигра по-добре и в 83-тата минута гостите изравниха чрез Дензъл Дъмфрис. За Унгария това бе втора точка, с която тимът задмина с една Босна и Херцеговина в спора за третата позиция.

Отборите на Словакия и Швеция завършиха наравно 2:2 в пряк сблъсък за първото място в група 1 от Лига "С" на Лигата на нациите. В Братислава гостите от Скандинавия дръпнаха с 2:0 в резултата след малко повече от половин час игра чрез Ясин Аяри, който откри в 25-ата минута и Кен Сема, който покачи в 32-рата. Голмайсторът на словаците Давид Стрелец обаче върна надеждите на домакините точно преди почивката, намалявайки на 1:2, а отново той бе точен за 2:2 в 72-рата минута. Двата отбора остават с равен актив от по 7 точки на първото място в група, в която са още Естония с 3 точки и Азербайджан без актив.

В по-горната Лига "В" Грузия допусна първо поражение в група 1, след като отстъпи с 0:1 пред Украйна. Единственото попадение в Познан падна в 35-ата минута, когато точен бе полузащитникът на Челси Михайло Мудрик. Минута преди изтичане на редовните 90 минути Грузия също вкара чрез Зурико Давиташвили, но голът на нападателя на Сент Етиен бе отменен заради засада.

В другия мач от групата Чехия спечели с 2:0 домакинството си на Албания. Нападателят на Славия Прага Томаш Хори се разписа и двата пъти за чехите, като направи това в третата и в 63-тата минута. В класирането Грузия и Чехия водят с по 6 точки, докато Албания и Украйна имат по 3.

В група 4 Турция е новият едноличен лидер след домакинско 1:0 срещу Черна гора. В Самсун домакините правеха пропуск след пропуск пред вратата на Игор Никич, докато в 69-ата минута Ирхан Джан Кахвечъ не успокои над 33 хиляди зрители по трибуните. С успеха Турция събра 7 точки има две повече от втория Уелс, който изпусна преднина от два гола, за да завърши 2:2 като гост на Исландия. "Драконите" поведоха в 11-ата минута чрез нападателя на Тотнъм Бренан Джонсън, а в 29-ата минута Хари Уилсън удвои. Исландия обаче излезе с преобразено лице на стадиона в Рейкявик в началото на второто полувреме и в 69-ата минута Логи Томасон намали. Само три по-късно автогол на вратаря Дани Уорд фиксира крайния резултат.

Равенството остави исландците на третото място в групата с 4 точки, докато на дъното е Черна гора без актив и само с теретични шансове за първото място, което дава право на участие в плейофите за световното първенство през 2026 година.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Везенков записа "дабъл-дабъл", Олимпиакос с успех в Евролигата

Българският национал Александър Везенков направи "дабъл-дабъл" от 17 точки и 11 борби за победата на Олимпиакос със 74:68 над литовския Жалгирис Каунас в мач от втория кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. За гръцкия гранд това бе първи успех през сезона, а "черено-белите" от Пирея изковаха победата си в първата четвърт, която спечелиха с 21:6,..

публикувано на 12.10.24 в 06:16

Младежките национали загубиха от Германия с дузпа

Националният отбор на България за младежи до 21 години отстъпи с 1:2 пред Германия в предпоследния си мач от квалификациите за европейското първенство през 2025 година в Словакия. Успехът осигури на германците първото място в група "D" с 25 точки, а с това и автоматично класиране за шампионата на Стария континент за седми пореден път...

публикувано на 11.10.24 в 21:11

Илиан Илиев предупреди: Люксембург не е случаен отбор

Селекционерът на България Илиан Илиев показа уважение към тима на Люксембург преди двубоя между двата тима в турнира Лига на нациите. Наставникът на "лъвовете" предупреди, че противникът "не е случаен". Селекциите на двете страни се изправят една срещу друга утре от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в трети мач от група 3 в..

публикувано на 11.10.24 в 17:49

Левски вкара 4 гола на Хебър в контрола

Левски победи Хебър с 4:0 в контролна футболна среща под дъжда на стадион "Георги Аспарухов". Местафа Сангаре, Клемент Икена и завърналият се в игра след дълго възстановяване Илиян Стефанов с две попадения донесоха заслужената победа на "сините". Крайният бранител от школата Мартин Пасалидис започна като титуляр за домакините, които имаха..

публикувано на 11.10.24 в 17:47

Спектакълът „Шампионите“ – последното шоу на Нешка Робева

На 12 декември в зала 1 на Националния дворец на културата легендарната треньорка Нешка Робева ще представи спектакъла „Шампионите“. Това ще е последното шоуто, което именитата българка ще постави в живота си. „Шоуто е се казва „Шампионите“, това са шампионите по аеробика, естетическа гимнастика, акробатика, мажоретките, които правят един нов,..

публикувано на 11.10.24 в 16:46
Наско Сираков

Наско Сираков: Израснал съм с мисълта да стъпя на терена, на който е играл Гунди

"Гунди не е само футболна, не е само спортна, той е историческа фигура за България, особено за синята общност. Аз съм израснал с мисълта евентуално да мога да стъпя на терена, на който е играл Гунди". Това обяви голмайстор номер 1 в историята на Левски Наско Сираков относно най-голямата легенда на "сините" Георги Аспарухов. Ден след премиерата на филма..

публикувано на 10.10.24 в 19:31
Левски - ЦСКА София

В петък пускат билетите за Левски - ЦСКА София на цени между 15 и 25 лв.

В петък, 11 октомври, в 12:00 часа в продажба ще бъдат пуснати билетите за двубоя от 8-ия кръг на Първа лига срещу ЦСКА София, обявиха домакините на мача от Левски. Те ще бъдат налични както на каса пред официалния магазин в Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", така и в мрежата на Ивентим. Мачът е на 19 октомври, събота, от 15:45 часа на..

публикувано на 10.10.24 в 19:27