Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запалиха сграда на телевизия в Багдад, унищожена е техника

Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay

Поддръжници на проирански въоръжени групи щурмуваха и опустошиха офисите на саудитска телевизия в Багдад заради репортаж на медията, в който командирите на въпросните групи са наречени "терористи".

По данни на агенция "Франс прес", между 400 и 500 души са атакували студиата на канала MBC (ЕмБиСи) в столицата на Ирак тази нощ.

Унищожени са били електронна техника и компютри. Подпалена е била  и част от сградата.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За десета година: "Поход за свободата" в София

В редица градове на България се провежда инициативата "Поход на свободата", чиято цел е да алармира за опасностите от трафика на хора. В София такъв походът се провежда за десета година, а днес участниците тръгнаха от Националния дворец на културата. Трафикът на хора се случва навсякъде по света и всеки може да стане жертва. Днес все..

публикувано на 19.10.24 в 12:12
Премиерът Димитър Главчев и здравният министър д-р Галя Кондева

Главчев: Строежът на Националната детска болница ще започне през юни 2025 г.

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, обяви служебният премиер Димитър Главчев.  Той отбеляза, че до 15 ноември се очаква да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще бъде построено лечебното заведение. "Хубавото е, че вчера е бил приет Плана за структура и капацитет на болницата, който включва 400..

публикувано на 19.10.24 в 12:05

Албания върви уверено по пътя към ЕС, но как ще й се отрази приемането на мигранти от Италия

Тази седмица Албания направи важна крачка в пътя си по евроинтеграция - започна по същество преговори за присъединяване към ЕС. Винаги съм твърдял, че в целия регион на Западните Балкани албанците са най-проинтеграционно настроената нация , обясни пред БНР Боби Бобев, бивш посланик на страната ни в Тирана. "Там от началото на..

публикувано на 19.10.24 в 12:00

Деветима задържани при акция срещу сексуална експлоатация на деца у нас

Полицията задържа девет души при акция в страната срещу сексуалната експлоатация на деца. Аресту8ваните са на възраст между 35 и 48 години. В хода на разследването е било установено, че използвайки фалшиви самоличности, двама от тях са осъществявали връзки в мрежата с тийнейджъри, представяйки се на години, близки до тяхната възраст...

публикувано на 19.10.24 в 11:52

Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Международната агенция Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България -  BBB с положителна перспектива. Рейтингът на България е подкрепен от силната външна и фискална позиция на страната в сравнение с държавите със същия рейтинг, надеждната политическа рамка от членството в ЕС и дългогодишното функциониране на режима на паричен съвет,..

публикувано на 19.10.24 в 11:43
Весела Чернева

Весела Чернева: Ще има нова рамка на миграционния разговор

Налице е разместване в обществата по отношение на миграцията.  Европа има проблем с границите си и с миграционния поток, който не може да бъде разрешен от сегашното законодателство . Вероятно ще трябва да има нови мерки, нова рамка на миграционния разговор. Това мнение изрази пред БНР Весела Чернева от софийския офис на Европейския съвет за..

публикувано на 19.10.24 в 11:42

Първи хоров фестивал "Панайот и Любомир Пипкови" в Ловеч

Ловеч е домакин на първия Национален хоров фестивал "Панайот и Любомир Пипкови", организиран от сдружение "Ключ". Панайот и Любомир Пипкови са Почетни граждани на Ловеч и имат значителен принос за развитието на музикалното дело в града. Заради това фестивалът носи тяхното име, поясни Димитрина Дренска - председател на Сдружението "Ключ"...

публикувано на 19.10.24 в 11:22