Сценична треска

„Сценична треска“ e предаване за известните и за тези, които ще станат известни. За пътя към славата и за пътя към себе си. За малката и за голямата сцена. За събитията и участниците в тях. За музиката и за други потайни неща. 

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:00 до 22:00 часа.  

Автор и водещ е Бояна Андреева, редактор - Елена Ангелова

Публикации

В село Лещен стартира резидентска програма за млади български визуални артисти

Teодора Константинова – изкуствовед и куратор от платформата за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today разказва за съвместната инициатива с галерия Little Bird Place - Резидентска програма за млади български визуални артисти ,..

публикувано на 01.07.20 в 17:33

"Къс Земя" - фото изложба на Йохана Траянова

Йохана Траянова завърша специалност Драматургия в Национална Академия за Театрално и Филмово Изкуство “Кръстьо Сарафов” през 2014 г. След бакалавърското си образование, посещава поредица от курсове на тема Съвременно фотографско изкуство и Графичен..

публикувано на 30.06.20 в 22:45

Асен Аврамов и неговата музика

Асен Аврамов е известен  със своята театрална, филмова и камерна музика. Той  има  11 радиопиеси за БНР и повече от 250 театрални постановки. Работил е с най-големите режисьори като Крикор Азарян, Александър Морфов, Иван Добчев, Маргарита..

публикувано на 15.06.20 в 15:20
Ралица Чолакова

Цигуларката Ралица Чолакова е успешен музикант в Канада

Все още няма стратегия за завръщане към изпълненията на живо в Канада. Засега се очертава датата 1 септември, но няма категорична яснота. Това каза в предаването "Сценична треска" цигуларката Ралица Чолакова, която п овече от 23 години живее и..

публикувано на 11.06.20 в 09:24
Хор

Ваня Монева: Човешкият глас е най-съвършеният инструмент

"Ако човек е бил интензивен в работата си, той си остава такъв и в това време на привиден застой.  Това време ни наложи един престой вкъщи, но това не означава застой." Така гледа на изминалите седмици и месеци далеч от сцената диригентът Ваня..

публикувано на 26.05.20 в 09:09
Неделчо Цветков

Неделчо Цветков – Багаин за бойните изкуства и универсалната мъдрост

Неделчо Цвятков Багаин е треньор по бойни изкуства. Това донякъде автоматично го свързва с определен тип философско отношение към света. Багаин е помогнал на много талантливи спортисти да стигнат до своите големи успехи и да се превърнат в негови..

публикувано на 20.05.20 в 18:54

Бояна Желязкова - приказки с цигулка

Една от основните роли на музиканта е да радва хората и да повдига духа - в това вярва цигуларката  Бояна Желязкова - Бо. Тя обича да разказва приказки с цигулката си, обича сцената, да свири и да бъде сред природата. Харесва работата с деца и..

публикувано на 12.05.20 в 15:32
Проф. Дамян Попхристов

Проф. Дамян Попхристов: Заобичахме вещите повече от хората

Един от един от първите участници в дискусиите на Фейсбук групата „В светлината на Универсалното учение” е проф. Дамян Попхристов, режисьор и преподавател у нас и в Америка, но и един от най-задълбочените изследователи на богомилството. Повече..

публикувано на 11.05.20 в 06:59
Константин Марков

Константин Марков: "Денят" е изповед и послание за надежда

Хората се познават в трудни периоди. Сегашният период е такъв – труден в личен, обществен и световен план. Така мисли Константин Марков от група "Тангра", който вижда последиците от днешната криза с коронавируса за дълги години напред. „Толкова е силно..

публикувано на 05.05.20 в 18:01
Детелина Георгиева

Детелина Георгиева в съчетание между фолклор, класика и жестове

Тя е самобитен творец - вокалист и композитор със собствен стил. В музиката си съчетава на пръв поглед несъчетаеми елементи като „Дилмано Дилберо” и „Хабанера” на „Кармен” от Бизе. Социалната изолация не й пречи. Напротив - Детелина се нуждае от..

публикувано на 05.05.20 в 11:20