Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Кука Розета

Фадо звездата Кука Розета на българска сцена

Искрящият темперамент на португалската фадо звезда Кука Розета ще се разкрие в концерта й в зала „България“ утре, 30 ноември.  Организатор на концерта е музикален магазин Дюкян Меломан. „Ние, като част от Средиземноморието, имаме сходна..

публикувано на 29.11.19 в 10:55

Иван Лазаров - артистичен поглед към света на мравките

На 28 ноември в новата галерия Little Bird Place ще бъде открита изложба на известния български скулптор Иван Лазаров.  Някъде в средата на 30-те години на миналия век, като  вече утвърден и известен скулптор, професор в художествената академия и в..

публикувано на 26.11.19 в 17:15
„Принцът на морето и принцът на земята“

Приказната философия на японския театър на пловдивска сцена

Елена Панайотова поставя на сцената на Държавния куклен театър в Пловдив „Принцът на морето и принцът на земята“. Спектакълът е част от програмата Пловдив - Европейска столица на културата 2019. В основата на пиесата, която се играе от април, са..

публикувано на 26.11.19 в 16:30
МоцАрт Груп

"МоцАрт Груп" с концерт" в "Зала България"

На 22 ноември в "Зала България" ще се срещнем с изкуството на  полския струнен квартет "МоцАрт Груп". Чудновати хрумвания за интерпретация и сценично поведение, далече от маниерите на класическите музиканти,  аксесоари, движение, ирония, самоирония,..

публикувано на 20.11.19 в 17:16

"Спектрум" съчетават различията си в албума "Cross point"

"Майсторството е да се съчетаят различията"- казва Константин Бейков, по повод излизането на дебютния албум на акапелната формация "Спектрум". От много години те са на  сцената, желани гости  на джазовите фестивали, заслужили доверието на "Манхатън..

публикувано на 19.11.19 в 17:36

Акценти от тазгодишната Киномания

С филма „Засукан свят“ на Мариус Куркински ще бъде открито 33-тото издание на филмовия фестивал Киномания тази вечер от 19 ч. в Зала 1 на НДК. Така ще бъде отдадена почит на писателя Николай Хайтов, по чийто едноимен разказ е заснет филмът на..

публикувано на 13.11.19 в 16:19
Мария Жоао и Марио Лажиня

Мозайката на Пловдив Джаз фест 2019

От 31.10 до 02.11 се проведе Пловдив джаз фест. Домът на културата „Борис Христов“ събра възторга и аплодисментите не само на пловдивските почитатели на джаза. Имаше гости от цялата страна, защото програмата беше изкушение за меломаните. В трите..

публикувано на 08.11.19 в 10:04

"Ирина" - филм за начините да обичаш и прощаваш

Дебютният филм на Надежда Косева - "Ирина", от няколко дни е по екраните. лентата вече бе отличена на повече от  20 международни фестивала. Има  номинация за "Европейско откритие" на Европейските филмови награди 2019. Независимо къде показваме..

публикувано на 31.10.19 в 13:05

„Лъжи ме, обичам те“- премиера на театър „Бонини“

След като гледа пиесата „Лъжи ме, обичам те“, Златна Костова възкликна: „Ако любовта съществува, то тя съществува независимо от дребните лъжи, до които всеки прибягва в живота си.“ Авторът на „Лъжи ме, обичам те“ е английският сценарист Алън..

публикувано на 30.10.19 в 17:43

Рада Панчовска: Строя мостове към душите на другите

За първи път една и съща личност ще обедини две от поредиците на "Столична библиотека" и това е известната наша поетеса и преводачка от испански език Рада Панчовска, която тази година празнува и юбилей. Тя ще гостува в Литературния клуб на библиотеката..

публикувано на 29.10.19 в 16:08