Зона за рок и джаз

„Зона за рок и джаз“ по програма „Хоризонт“ започва всяка неделя от 22:05 и продължава до полунощ. 

Вече близо 20 години в ефира на зоната са Бояна Андреева и Николай Захариев и спорят не само за музикалните си пристрастия: 

ТОЙ е пълен отрицател на баладите, привърженик на „яките“ неща;

ТЯ е отнесена, но не от вихъра, и се стреми към прозрението, радетелка за красотата...

Свързва ги нещо. Най-вероятно лудостта им по музиката. Това, което никога не правят, е компромис с нея.

Предпочитанията им варират от BEATLES до MILES DAVIS; от ROLLING STONES до CHICK COREA; от CHICAGO до MAHAVISHNU, от DEEP PURPLE до WEATHER REPORT, от LED ZEPPELIN до BELA FLECK, DAVE MATTHEWS BAND, KING,S X, DREAM THEATHER, NGUYEN LE, RICHARD BONА, US3...

Ако и вие харесвате тази музика и все още не сте слушали „Зона за рок и джаз“, значи сте пропуснали и трябва да наваксате. Тези двамата канят гости - колекционери и очакват сродните си души в интернет пространството.

За контакт: 
София 1040, бул. "Драган Цанков" 4 
телефон: (02) 93 361 577 
zonata@bnr.bg 
jazzrock@bnr.bg 
rockjazzzone.bnr.bg 
facebook.com

Публикации

Успехи за албума на Кoka Mass Jazz

Кoka Mass Jazz e псевдонимът на Константин Кацарски, барабани, перкусия, клавишни инструменти, композитор, продуцент, DJ и член на две от най-оригинално звучащите български групи - "Блубалу" и "Лепра Де Лукс". През 2009-а в партньорство с Димитър Паскалев..

публикувано на 26.04.15 в 16:14

Sentimental Swingers представят дебютния си албум

Деси и Рони от Сентиментъл Суингърс  гостуват в Тик так, седмица преди концерта на  триото в София лайв клуб, когато заедно със секстета на Мишо Йосифов ще представят дебютния  си албум. Деси и Рони са приятелки от детските си години. Заедно..

публикувано на 23.04.15 в 19:27

Мирослава Кацарова: За мен музицирането е игра

Мирослава Кацарова е готова със записите на новия си албум, посветен на филмовата музика, която я е вдъхновявала през годините.  Освен това, тя подготвя серия от концерти, посветени на  сто годишнината от рождението на Били Холидей. Първият концерт е на 7..

публикувано на 01.04.15 в 15:08

Two Hours Away: В днешно време отпадат стиловите граници

Александър Данев от младата група Two Hours Away разказва за групата. Всичко започва от Пловдив и от приятелството между Александър и Константин Христов. Единият завършва английската гимназия, а другият - Руската. В момента Константин учи икономика в..

публикувано на 31.03.15 в 16:07

Overgame – нова песен с нова вокалистка

Групата има история. Съществува от пет години. Има един издаден албум. От миналата година има нова вокалистка. Това е Рафаела Косева, която става известна след участието си в шоуто „Гласът на България“. Overgame имат редовни участия в клубовете на София...

публикувано на 31.03.15 в 12:54
antoni_donchev

Биг бендът на БНР представя музиката на Мария Шнайдер

„21 години мимолетност“ - това е надсловът на концерта с музика на Мария Шнайдер, с който се поставя началото на юбилеен цикъл концерти на Биг бенда на БНР. Мария Шнайдер е една от малкото жени – бенд лидери в историята на съвременната музика. Освен..

публикувано на 15.03.15 в 13:13

Александър и Константин Владигерови представят два нови албума

Братята близнаци Александър и Константин Владигерови посрещнаха Новата година с два нови албума. Единият излиза 2013-а г. – Dreaming of Dreams, който е с латино привкус и доста фънки. Участват музиканти от Колумбия и Бразилия, които създават тази..

публикувано на 20.01.15 в 13:06

„Цветя от края на 80 – те“ – библия на българския рок

Емил Братанов  и Румен Янев са известни рок журналисти, които обединиха творческите си сили и създадоха четиво, което няма как да не развълнува сърцата на всички свързани с епохата от края на 80 – те години. Това са спомени за младостта на едно..

публикувано на 26.12.14 в 10:10

3Cycle свирят на живо в студиото на Хоризонт

3Cycle представя за първи път  новия си проект вдъхновен от индийска класическа и българска народна музика.  Удивително е да се чуе и види как двете различни традиции хармонично комуникират, взаимодействат и с лекота преливат една в друга…. 3Cycle-..

публикувано на 19.12.14 в 15:57

Петър Ганев представя музиката на Петър Дънов в зала "България"

Тази година България отбелязва 150 г. от рождението на Петър Дънов с много концерти, изложби и лекции. В неделя на 14 декември в зала "България" ще се състои  поредният голям концерт, организиран от Божанка и Петър Ганеви, музиканти, които от дълги години..

публикувано на 12.12.14 в 15:39