Зона за рок и джаз

„Зона за рок и джаз“ по програма „Хоризонт“ започва всяка неделя от 22:05 и продължава до полунощ. 

Вече близо 20 години в ефира на зоната са Бояна Андреева и Николай Захариев и спорят не само за музикалните си пристрастия: 

ТОЙ е пълен отрицател на баладите, привърженик на „яките“ неща;

ТЯ е отнесена, но не от вихъра, и се стреми към прозрението, радетелка за красотата...

Свързва ги нещо. Най-вероятно лудостта им по музиката. Това, което никога не правят, е компромис с нея.

Предпочитанията им варират от BEATLES до MILES DAVIS; от ROLLING STONES до CHICK COREA; от CHICAGO до MAHAVISHNU, от DEEP PURPLE до WEATHER REPORT, от LED ZEPPELIN до BELA FLECK, DAVE MATTHEWS BAND, KING,S X, DREAM THEATHER, NGUYEN LE, RICHARD BONА, US3...

Ако и вие харесвате тази музика и все още не сте слушали „Зона за рок и джаз“, значи сте пропуснали и трябва да наваксате. Тези двамата канят гости - колекционери и очакват сродните си души в интернет пространството.

За контакт: 
София 1040, бул. "Драган Цанков" 4 
телефон: (02) 93 361 577 
zonata@bnr.bg 
jazzrock@bnr.bg 
rockjazzzone.bnr.bg 
facebook.com

Публикации

Милчо Левиев представи в Пловдив театралната музика на Панчо Владигеров

В Пловдив се състоя десетото издание на фестивала "Пловдивски джаз вечери". Стартът беше с концерт на Милчо Левиев. Големият български музикант представи албума си Song of the Clown с аранжименти на театралната музика на Панчо Владигеров, писана през..

публикувано на 15.10.14 в 14:46

Теодосий Спасов за джаз фестивалите като празници

На 10-и и 11-и октомври в София се състоя джаз фестивалът „Жълтите павета“, организиран от Теодосий Спасов. Участваха музиканти от Балканските страни. По  същото време – на 9-и, 10-и, 11-и и 12-и октомври в Пловдив се проведе 10-ото издание на „Пловдивски..

публикувано на 14.10.14 в 16:06

Франк Гамбали: Ние не сме тиха група

„Ние не сме тиха група“, каза Франк Гамбали пред пловдивската публика и поднесе бравурно, шоу с агресивен и помитащ саунд. Франк Гамбали сподели, че семейството му е най-важното нещо в живота му, което в никакъв случай не значи, че не е отдаден всецяло на..

публикувано на 14.10.14 в 14:43

Франк Гамбали ще бъде специален гост на "Пловдивски джаз вечери"

Един от водещите джаз китаристи в света Франк Гамбали пристига в Пловдив, за да вземе участие в десетото издание на фестивала "Пловдивски джаз вечери". Той е популярен с уникална техника на свирене и с десетки музикални проекти, сред които участие във Vital..

публикувано на 02.10.14 в 17:52

Стехан Христов за тайните на индийската музика

Стефан Христов  е джаз барабанист и таблаист. Завършил е със специалност джаз в Консерваторията в Грьонинген "Принс Скуолс" и магистратура - "Сценично изкуство и световна музика" в Консерваторията в Ротердам, Холандия, където изучава  северно-индийска..

публикувано на 30.09.14 в 16:39

Стунджи за „Зона С“

С концерта на „Зона С“ беше закрит фестивалът на изкуствата „Аполония 2014“. Това е поводът да разговаряме със Стунджи, един от постоянните членове на групата. Останалите трима са Васил Пармаков –пиано, Еко –бас и Владко Карпаров –саксофон.  Като..

публикувано на 18.09.14 в 11:14

JP3 представиха новия си албум на "Аполония"

Един от най вълнуващите концерти от „Аполония 2014“ беше този на Живко Петров Трио – JP3. Вълнението дойде от прекрасната музика и от усещането, че сме на борда на потъващия "Титаник". Невероятно яростна буря се разрази по време на концерта, която..

публикувано на 15.09.14 в 16:31

Десислава Андонова: Успехът е синоним на щастие

След концерта на "Сентиментъл Суингърс" на фестивала "Аполония" разговаряме с Деси за усещанията, за успеха и цената, която всеки плаща, за жертвите и страничните проекти на всеки един от групата, за процеса на създаване на една песен. Никога не сме..

публикувано на 12.09.14 в 14:51

Антони Дончев: само 12 тона, но каква безкрайност

Повод да разговаряме с Антони Дончев е концертът на Акустична версия, включен в програмата на Аполония. Така прочутото трио отбелязва своята 30 годишнина. На 10 октомври ще свирим на пловдивския джаз фестивал. Имаме идея да направим проект със симфоничен..

публикувано на 10.09.14 в 18:37

Влада Томова: Чрез музиката търся общуването с хората

Влада Томова учи джаз пеене в световноизвестния колеж „Бъркли“ в Бостън, щата Масачузетс. По-късно основава ансамбала „Балкански приказки“ заедно с някои от най-добрите инструменталисти на Ню Йорк. Влада е основател и на първия български женски фолклорен..

публикувано на 10.09.14 в 16:13