А сега накъде


Оля Стояновасъбота, от 19.00 до 20.00 часа

В предаването „А сега накъде“ разказваме истории, чертаем маршрути и даваме посоки за пътуване. Говорим за туризъм, екология, история и археология, но и включваме репортажи и автентични гласове, даваме думата на пътешественици и колекционери на истории, поставяме във фокуса на внимание онези хора, които имат неспокоен дух и не обичат да стоят на едно място. И разказваме, разбира се, за познати и непознати места у нас.
Героите на „А сега накъде“ са не само пътешественици, но и фотографи, археолози, историци, биолози, природозащитници, алпинисти, учени или просто хора, които имат история за разказване и маршрути за споделяне. Защото светът е голям и какво по-нормално от това да се опиташ да обхванеш многообразието му – и от истории, и от гласове.
Екип: Оля Стоянова и Диляна Трачева
За контакти с екипа тел: 02 93 36 647.

До 30 декември 2018 г. водещ на предаването беше Петра Талева.

Публикации

„Гората на Боряна“ или по силите ли е на един човек да спаси цяла гора

Коя е Боряна и по силите ли е на един човек да спаси цяла гора? За това ни разказва Нели Дончева от WWF България. Местността Гората на Боряна се намира в землището на село Енина, край Казанлък и е наречена на името на жената, която няколко години води..

публикувано на 30.03.21 в 08:35

За хората, мечките и трудното поддържане на баланса

На 27 март светът се готви да отбележи Часът на Земята – това е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на планетата. Тази пролет тя ще стане факт за 14-а поредна година в 180 държави. В последната събота на март милиони хора от цял..

публикувано на 26.03.21 в 17:05
Фритьоф Нансен

За изследователя, който гори мостовете след себе си, за да му остава само пътя напред

„Животът няма смисъл, ако не е в услуга на другите“, казва един голям учен и пътешественик – Фритьоф Нансен. Идеалист и изследовател, той прави революция в полярните плавания, има принос в областта на неврологията, бил е специалист по океанография,..

публикувано на 17.03.21 в 08:05

Природонаучнният музей в Бургас или пътуване с деца

Природонаучният музей в Бургас е единствен в района на Югоизточното Черноморие. В изложбените зали могат да се видят богатите колекции „Магичният свят на камъка“, „Флора и фауна на планината Странджа“, „Птичи ресурси на бургаските влажни зони“. Тук..

публикувано на 15.03.21 в 15:13

Владимир Павлов за планините и сноуборда

„През живота си неведнъж са ме поучавали и дори заставяли да „стъпя здраво на земята“, каквото и да значи това, а аз вече карам тридесет и деветата си година и може би съм превалил билото на живота си, но все още не успявам да се справя с тази задача...

публикувано на 09.03.21 в 11:53
Милен Братанов

Какво означава доверието и каква е етиката на високата планина

Къде се заражда планинарската култура и какво трябва да знаят планинските водачи в Алпите, това ще ни разкаже Милен Братанов, планински водач и републикански шампион по алпинизъм, но също и щатен планински спасител в Планинската спасителна служба и..

публикувано на 28.02.21 в 11:55

За традиционната алпиниада „Северен Джендем“

Северен Джендем е особено място. Място, за което се говори с уважение. Ако трябва да си го представите – Северен Джендем обхваща територия между северните склонове на върховете Ботев, Малък Юмрук, Ушите, Параджика, Юрушка грамада и Марагидик, и има славата..

публикувано на 26.02.21 в 17:35
Виктор Топалов

Виктор Топалов и неговите софийски истории

София се радва на един много силен родов дух и крие много истории, които е въпрос на време да бъдат разказани, твърди Виктор Топалов, създател на „Бохемска София“. Заедно с него тръгваме по един съвсем нов пешеходен маршрут, вдъхновен от книгата на..

публикувано на 06.02.21 в 08:50

Посока Беласица

Познаваме ли Беласица достатъчно добре? „Беласица“ е най-новият природен парк в България, обявен е за защитена територия през 2007 година, но дълго време като че ли остава извън вниманието на една част от хората, които обичат планините, защото се намира в..

публикувано на 22.01.21 в 13:10

Симеон Идакиев и посоките на света

„По-важно е – не да отидеш и да видиш нещо за себе си, а да го споделиш с другите“, казва журналистът, писателят и пътешественик Симеон Идакиев. Отново има повод екипът на предаването „А сега накъде?“ да ви срещне с него, защото той е подготвил 27 истории..

публикувано на 03.12.20 в 12:04