Жива вода

понеделник
от 18.00 до 19.00 часа
“Фолклорни новини”

Ако сте изкушени от традиционната българска музика, ако се интересувате от настоящето, но и от бъдещето й, това е вашето предаване. Запознава слушателите с новите записи от радиофонотеката, чиито солисти и ръководители на състави са гости в 30-те минути. Търсят се гледните точки към представяната продукция и на автори, аранжори, диригенти, тонрежисьори.
Екип: Юлия Гатдерова, Магдалена Стоянова

вторник
от 18.00 до 19.00 часа
Класация “Надпяване”

Фолклорно-информационно предаване – с гости в студиото, директни включвания от мястото на събитието. Отразява събори, фестивали, концерти, юбилейни годишнини, новоизлезли книги и аудиопродукти.
И още – празниците и обредите в народния календар.
Екип: Юлия Гатдерова, Магдалена Стоянова

сряда
от 18.00 до 19.00 часа 
“Музикален атлас”

Ако искате да пътувате - направете го с музиката на света! Традиционната и народната - тя ще е нашият верен приятел и безпристрастен пътеводител в изследването на музикалната география, история, култура, митология, вярвания и обичаи на народите по цялото земно кълбо. Заедно с любопитни подробности от огромния океан с песни и танци!
Екип: Пламен Георгиев

четвъртък
от 18.00 до 19.00 часа
“Портрети”

Срещи с интересни гости – певци, инструменталисти, композитори, аранжори и диригенти на народна музика, етно-джаз музиканти, изгряващи звезди и утвърдени имена, гости от чужбина.
Екип: Татяна Робева, Юлия Гатдерова, Илка Димитрова, Магдалена Стоянова

събота
от 18.00 до 19.00 часа
“Вашият избор”

Екип: Елиана Захариева, Георги Величков

неделя
от 11.00 до 12.00 часа
“От песен - в песен”

Водещите ви канят на хубава музика, приятна компания и сладка приказка.
Ще можете и да се поздравявате на телефони 865 95 60 и 963 40 52.
Екип: Татяна Робева, Илка Димитрова, Юлия Гатдерова, Магдалена Стоянова

Публикации

Никола Гигов говори с участници в академията за изкуства “Огънят на Офрей”

“Фолклорна разходка” в сърцето на Родопа планина с Никола Гигов

Ще ви представим срещата на поета и писателят Никола Гигов с участниците от лятната академия за изкуства “Огънят на Офрей” през 2009 година в с. Широка лъка. Никола Гигов е човек, посветил се изцяло на красивата Родопа планина и нейния легендарен певец..

публикувано на 24.03.10 в 11:43

Във "Фолк парти" прозвучаха за първи път песни от новия албум на Елица и Стунджи

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Intervuta/100214_Elica-Stundzi_albuma Voda_2.mp3 ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Intervuta/100214_Elica-Stundzi_pesen Molitva_3.mp3 На 14 февруари слушателите на “Фолк парти” се заредиха с много любов, музика и приятни емоции от..

публикувано на 18.02.10 в 10:43
Вокален квартет “Абагар”

"Жива вода" представя вокален квартет "Абагар"

Ще ви представим една нова и вече много популярна група за народна музика - вокален квартет “Абагар”, и техният първия самостоятелен албум „На добро”. Той е продуциран и записан от радио Шумен и е посветен на 75–годишнината на БНР. Вокален квартет “Абагар”..

публикувано на 18.02.10 в 10:00

Първият гост на „Фолк парти” за новата година е талантливата певица ДесиСлава

Тя е популярна заради изпълнителските й качества в различни музикални жанрове. Започнала е с народна музика, а нейният красив глас и днес се лее, като този на незабравимата й учителка Вълкана Стоянова. Неслучайно и самата Вълкана я определя като певицата,..

публикувано на 08.01.10 в 09:23
На снимката: Самодейният ансамбъл “Никола Вапцаров” при читалище “Отец Паисий”, гр. Сандански.

Фолк парти на гости в Сандански

В деня на народните будители, 1 ноември, Фолк парти ще гостува на съставите и самодейците на читалище “Отец Паисий” в град Сандански, за да отбележи 90 години от създаването на читалището. Събеседници ще бъдат както ръководители, така и самодейци и учители,..

публикувано на 28.10.09 в 14:58

Жива вода

понеделник от 18.30 до 19.30 часа “Само ново” автор и водещ: Виктория Христова Ако сте изкушени от традиционната българска музика, ако се интересувате от настоящето, но и от бъдещето й, това е вашето предаване. Запознава слушателите с новите записи от..

публикувано на 14.09.09 в 08:29