Кино с думи

неделя (през седмица)
от 21.00 до 22.00 часа

„Кино с думи“ е съвместна продукция на Бъгарското национално радио и платформата за българско кино NO BLINK. Радиопредаването/подкастът среща слушателите с едни от най-интересните и утвърдени личности в българското кино, за да разкрие всичко най-актуално и любопитно от процесите в реализиране на една продукция в България. Епизодите се излъчват както в ефира на програма „Христо Ботев“ от 19:30 часа, така и онлайн в каналите на NO BLINK за споделяне на аудиосъдържание, в неделя, през седмица.

„Кино с думи“ има две рубрики: „Те ще ме цакат с българско кино“ с водещ Таня Димова, където под формата на дискусия се разглежда определена тема от участници, които от своята професионална гледна точка, се включват в разговора, и „Без маски в киното“ с водещ Йордан Георгиев, където позовавайки се на жанра на портретното интервю, слушателите се срещат отблизо с личност с дългогодишен творчески път или утвърдени творчески тандеми.

Екип: Таня Димова, Йордан Георгиев, Диляна Трачева, Светлана ТарашоеваПубликации

Ирмена Чичикова в "Без маски в киното"

В третото издание на рубриката „Без маски в киното“ – среща с Ирмена Чичикова – едно от най-талантливите и вдъхновяващи лица на съвременното българско кино и актриса от европейска величина. Най-голямото ѝ постижение до този момент е свързано с ролята ѝ в..

обновено на 15.02.21 в 17:02

NO BLINK дава 10 млн. лева за българска филмова продукция

В пилотния епизод на подкаста на NO BLINK „Кино с думи“ екипът сбъдва една продуцентска мечта и „предоставя“ на трима български продуценти бюджет от 10 млн. лева, които да „похарчат“ така, че направената инвестиция да има възвръщаемост. Разбира..

публикувано на 16.01.21 в 08:55