Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Транспорт по европейски правила: ДППИ – проектът „Географска информационна система”

Какви са очакванията от изпълнението на транспортния проект „Географска информационна система – пристанищни инфраструктури”. Повече информация в предаването „България на път” на 30 септември от Наташа Ценева, ръководител на звеното за управление на проекта за Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”.  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има ли шанс да бъде спасено туристическото лято

Какви мерки се вземат за спасяването на туристическия бранш? Каква е оценката на тези мерки – има ли шанс да бъде спасено туристическото лято?  Митинг пред Народното събрание събира туристическия бранш днес. Туроператори, туристически агенти, екскурзоводи от обединение "Бъдеще за туризма" подчертават, че това не е протест, а заявена готовност да..

публикувано на 04.08.20 в 10:28
Хайгашод Агасян

Хайгашод Агасян за времената и правилата

Има нещо, което не е наред с човешките взаимоотношения. Говоря в по-голям мащаб. Всеки се среща, разминава се... Аз съм наблюдателен човек и виждам, че хората нямат настроение, хората са с обострени сетива. Реагират често неадекватно и агресивно. Това сподели в "Нашият ден" композиторът  Хайгашод Агасян. Музикантът даде пример със случай с него в..

публикувано на 03.08.20 в 16:11

Гарелов: За успеха на протестите съдя по уплахата на управляващите

Човешкият характер е такъв, че бързо забравя лошото. Всичко, което сме правили милион пъти, сега все едно го правим за първи път. Така се изрази журналистът Иван Гарелов, главен герой в "Нашият ден", по повод пандемията и продължителната изолация, която тя наложи: "Съвременният свят има начин за противодействие срещу неща, които познава, а това се случва..

публикувано на 03.08.20 в 14:42
Проф. Ивайло Дичев

Проф. Ивайло Дичев: И системата, и хората трябва да се сменят

Протестите у нас продължават вече 26 дни. Блокирани са ключови кръстовища, напрежението ескалира, а няма оставки. Очаква се реакция от страна на управляващите. Каква би била тя и как би била изразена, коментира в "Нашият ден" културологът проф. Ивайло Дичев: "Много е трудно да се каже каква ще бъде реакцията на управляващите. Битка едва сега започва, все..

публикувано на 03.08.20 в 11:00

Българите навсякъде сме една общност, съпричастни сме с протестите

Пореден 26-и ден на протести с искания за оставки на правителството и на главния прокурор блокират възлови кръстовища в цялата страна, а българите в чужбина в два поредни дни напомниха за себе си, за многолюдността си и за факта, че ги интересува какво става в родината им. В подкрепа на българите у нас е и българската диаспора в големите европейски..

публикувано на 03.08.20 в 10:58