Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетният базар на книгата е с рекордно участие

Снимка: БГНЕС

Откритият Пролетен базар на книгата в София е с рекорден брой участници. За първи път той е разположен на три етажа в Националния дворец на културата. Събитието е част от културния календар на Столичната община и е в подкрепа на кандидатурата на град София и югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019-а година.

Официално бе даден стартът на пролетното книжно многообразие в столицата от един от най-именитите турски автори Ахмед Юмит, специален гост на изложението. В присъствието на посланика на Република Турция у нас Негово превъзходителство Сюлейман Гьокче, писателят сподели удовлетворението си, че отново след 29 години е в София, която, по думите му, е сред градовете на световната култура. 

Литературата и културата успяват да ни измъкнат от нашата самоличност, каза в приветствието си авторът. 

В рамките на панаира беше открита специалната изложба на корици на книги от български художници, излезли през последните 20 години. 

Организаторите в лицето на асоциация "Българска книга" съобщиха, че част от културната програма на книжния форум ще бъде и инициативата "Благотворително четене" в помощ на пострадалите от наводненията в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина. Четенето с участието на именити български писатели ще бъде в събота от 11.00 часа в рамките на Пролетния базар на книгата в НДК, който се осъществява с медийното партньорство на БНР.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Пролетният базар на книгата вече на три етажа в НДК

Днес ще бъде открит Пролетният базар на книгата. За първи път тази година изложението е с увеличена площ и ще бъде разположено на три етажа в Националния дворец на културата. Панаирът ще продължи до 8-и юни включително.   Специални гости на официалното..

публикувано на 03.06.14 в 07:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три..

публикувано на 14.11.13 в 11:14