Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Споделяме музика, емоция, култура" завършва благотворително

Новата кампания "Споделяме музика, емоция, култура" е съвместен проект на Музикаутор и Профон в партньорство със Столичната община в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен район за Европейска столица на културата 2019. Задачата й е да надгради постигнатите положителни резултати в промяната на обществената нагласа за повече разбиране към авторските и сродните права в музиката като важно условие за възпроизводството на музика и за развитието на музикалните таланти на България.  


В разнообразната програма на кампанията "Споделяме музика, емоция, култура" са включени 11 събития тип флаш моб на ключови места в центъра на София, където български музиканти от различни поколения всеки ден в един и същи час ще изнасят кратки, поднесени в атрактивна форма концерти на живо с музика от максимално широк кръг жанрове. Над 150 български музиканти са потвърдили участието си. 

Поради трагичните събития, свързани с наводненията във Варна и Добрич, организаторите уважиха националния траур и спряха проявите за няколко дни, след което удължиха предварително предвидения график.

Заключителният концерт от кампанията "Споделяме музика, емоция, култура" ще обедини редица български музиканти на 1 юли, вторник, от 17.00 ч., в Градската градина в София (на мястото на бившия Мавзолей). Инициативата на творците ще се проведе безвъзмездно, в знак на подкрепа на пострадалите и жертвите от наводненията в Североизточна България.
С участието на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Илия Михайлов, Антони Дончев, Васил Петров, Quarto Quartet, Нора Караиванова и Бисер Иванов, квартет ЕВА, хор към Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, Кайно Йесно Слонце, Tube Hedzzz, НМУ "Л. Пипков", Бон-Бон, Теодосий Спасов, Рут Колева, D2, Мастило, Невена и Апо, DJ Shoma, IMP & ChaDeo.

Чуйте повече в интервюто с Иван Димитров - изпълнителен директор на Музикаутор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14