Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великотърновският театър с летен фестивал

Снимка: Община Велико Търново

Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново има нов директор – оперният певец Христофор Йонов, който започва мандата си с нов проект за културен туризъм.


Идеята ми е да направя нещо по-различно в града! Бих искал да завършим настоящия сезон на МДТ „Константин Кисимов“ с една инициатива, която сме нарекли Музикално-театрални вечери „Под звездите на Търновград“. Надявам се да стъпим сега на една хубава основа и следващата година да направим още по-интересни неща, а защо не и на Царевец
, каза Христофор Йонов.

От днес стартират Музикално-театралните вечери „Под звездите на Търновград“. На сцената на Летния театър във Велико Търново в пет вечери ще бъдат представени оперетата „Графиня Марица“ на Калман /14 юли/, „Железният светилник“ по Димитър Талев /15 юли/ със специалното участие на Ивайло Захариев, „Декамерон“ по Бокачо /16 юли/, оперетата „Българи от старо време“ на Асен Карастоянов /17 юли/ и концерт „Холивудска вечер в Търновград“ с популярни музикални фрагменти от любими филми в изпълнение на оркестъра на МДТ „Константин Кисимов“ и Духовия оркестър на община Велико Търново под диригентството на Ронън Нисан /Великобритания/ и сопраното Ива Йонова.

При лоши метеорологични условия спектаклите ще се проведат в залата на МДТ „Константин Кисимов“.

В звуковия файл чуйте цялото интервю на Росица Кавалджиева с Христофор Йонов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14