Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билети за фестивала "Опера в Летния театър" във Варна

Летен театър - Варна

Заедно с „балетната олимпиада“ варненци и гостите на морската ни столица се наслаждават и на спектаклите на балета „Кармен“ по музика на Бизе – копродукция на Варненската опера и Красноярския държавен театър за опера и балет. А след бляскавия финал на Международния балетен конкурс ще продължи петото издание на фестивала „Опера в Летния театър“ с много силна програма за месец август.

На 2-ри август предстои премиерата на операта „Отело“ на Верди – копродукция на оперните театри в Лимож и Реймс и Варненската държавна опера, благодарение на изключително плодотворната ни работа с режисьорката Емануел Кордолиани. Целият постановъчен екип е от Франция. На диригентския пулт ще бъде италианският диригент Стефано Сегедони. В ролята на Отело ще гостува световноизвестният тенор Франческо Медда.

На 8-и август ще се играе операта „Риголето“ на Верди с участието на Венцеслав Анастасов в ролята на Риголето, сопрана Ирина Жекова и прекрасния млад тенор от Русия Алексей Татаринцев.

Няма да липсва и традиционната Мюзикъл гала, в която на 11-и август под диригентството на Юли Дамянов и режисьорски прочит на Марио Николов ще звучат хитове от „Цар Лъв“, „Красавицата и Звяра“, „Парижката Света Богородица“ и „Клетниците“. Очакваме гостуването на джаз иконата Васил Петров в ролята на Цар Лъв.

Още веднъж ще предложим рок операта „Исус Христос Суперзвезда“ на 13-и август. Този път в главната роля ще бъде Коцето Калки.

Оперната гала на 18-и август под диригентството на Борислав Иванов и режисурата на Кузман Попов е с участието на Ирина Йордакеску /Румъния/, Агунда Кулаева /Русия/, Камен Чанев, Таня Иванова, Кирил Манолов, Линка Стоянова, Евгений Станимиров, Свилен Николов.

На 20-и август ще бъде вторият премиерен спектакъл на операта „Андре Шение“ на Джордано под палката на Вилиана Вълчева. Този път с участието на Камен Чанев в ролята на Андре Шение, сопраното Таня Иванова и с прекрасния баритон Кирил Манолов.

Ще закрием сезона с операта „Набуко“ на Верди на 23-ти август със специалното гостуване на Карло Коломбара в ролята на Захария, със звездата на Румънската национална опера Сорина Мунтеану като Абигайл и Кирил Манолов в ролята на Набуко. Мисля, че с този звезден състав ще имаме едно подобаващо закриване на петото издание на фестивала „Опера в Летния театър“ във Варна, каза директорът на Театрално-музикалния продуцентски център - Варна Даниела Димова.

В звуковия файл чуйте цялото интервю на Росица Кавалджиева с Даниела Димова.

ТМПЦ - Варна и предаването на програма „Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ Ви предоставя възможността да спечелите билети за галаконцерта с музика от прочути мюзикъли на 11-и август или за спектакъла на операта „Андре Шение“ с участието на големия тенор Камен Чанев на 20-и август. Можете да заявите Вашето желание за участие в томболата до 23-ти юли на електронната поща: castadiva@bnr.bg, с писмо на адрес: София 1040, бул. „Драган Цанков” №4, БНР, програма „Хоризонт”, „Каста дива”, или на редакционния телефон 02 987 66 76. Пожелаваме ви късмет!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14