Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Специализирана психологическа помощ и консултиране в „Нашият ден - практично”

Пламен Димитров, председател на Дружеството на психолозите в България

„Нашият ден - практично” и професионалната общност на психолозите в България започват поредица от специализирани предавания за консултации и профилактика на психичното здраве.

В първото издание председателят на Дружеството на психолозите у нас Пламен Димитров коментира симптоматиката на следваканционния синдром и отговаря на слушателски въпроси.

Един от съветите му е да не бързаме с лекарствата при висока температура, главоболие или безсъние след почивка на море, защото е възможно причината да е същата, която провокира също и апатия, раздразнителност, депресия или хронична умора.

Повече във звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Захарий Княжески

Захарий Княжески – създателят на първата обществена библиотека в България

Захарий Княжески е български възрожденски просветен деец, книжовник, фолклорист и драгоман (преводач и посредник). Истинското му име е Жеко Петров Русев.  Той е роден през 1810 година в село Пишмана (днес Княжевско), област Стара Загора. Изучава занаятите грънчарство и сапунарство. Учи в Стара Загора, Търново, Света гора и във Взаимното училище в..

публикувано на 18.10.21 в 11:27

18 000 недвижими културни ценности у нас са декларирани, но без постоянен статут

Какви са актуалните проблеми, свързани с опазването и управлението на недвижимото културно наследство в България и какви законодателни промени в тази сфера ще инициира Координационният съвет на браншовите организации в строително-инвестиционния сектор, съвместно с  Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН). Общо 40..

обновено на 18.10.21 в 11:20
Силвия Маринова, Михайлина Павлова и Николета Габровска в студиото на

Очакваното "нормално" срещу различията

Кои са социалнозначимите теми, които интересуват Силвия Маринова, журналист на свободна практика и обучител по мултимедия? Какво се крие зад Queer Light, нейната първа самостоятелна фотографска изложба? Силвия Маринова : „Посвещавам тази серия от снимки на всички синове и дъщери, които са се сблъскали с гнева, тъгата, безпомощността или..

публикувано на 18.10.21 в 09:20

Навършват се 40 години от откриването на Античния театър в Пловдив

На 18 октомври се навършват 40 години от откриването на Античния театър в град Пловдив. Темата коментира в “Нашият ден“ Мая Мартинова , археолог. Та е участвала в разкриването на амфитеатъра и е ръководител на отдел на Общинския институт “Старинен Пловдив“. “Античният театър е открит във връзка с едно голямо инженерно съоръжение –..

публикувано на 18.10.21 в 08:45

Възможни прекъсвания на сигнала на програма "Христо Ботев" заради профилактика

На 18 октомври ще бъде извършена планова  техническа профилактика от 9 до 17 часа на  предавателя на ултракъси вълни ВЕЛИНГРАД 5  на честота 91.3 мегахерца.  Възможни са  прекъсвания на сигнала.  Можете да слушате  програма „Христо Ботев“ през интернет сайта –  player.bnr.bg.

публикувано на 18.10.21 в 06:00