Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха Лауреатските дни "Катя Попова" в Плевен

Момент от откриването на фестивала

На 23-ти септември беше открит официално 29-ият Международен музикален фестивал Лауреатски дни "Катя Попова". Това издание е посветено на 90-годишнината от рождението на голямата оперна певица и плевенчанка Катя Попова.

В четири поредни вечери плевенската публика ще аплодира гости от Белгия, Украйна, Сърбия и други страни, носители на награди от престижни международни конкурси. Входът за концертите е свободен.

На откриването в Драматичния театър "Иван Радоев" солисти на Плевенската филхармония с главен диригент Деян Павлов бяха младите певци Доротея Доротеева и Петър Димов и цигуларят от Белгия Марк Бушков. Следват два камерни концерта и заключителният концерт на Плевенската филхармония под палката на маестро Йордан Дафов.

29-ият Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова" се организира под патронажа на кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и „Нео арт зона" ЕООД - София с управител Мартин Кърнолски.

Чуйте повече в интервюто с диригента Деян Павлов, излъчено в предаването "Алегро виваче" минути след края на първия концерт от фестивала в Плевен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14