Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провдивчани гласуват за любим съвременен български автор

Пловдивчани днес могат да гласуват за своя любим съвременен български автор. Кампанията е организирана от сдружението "Писалка и перо" към Народната библиотека "Иван Вазов" с подкрепата на Националния алианс за работа с доброволци.

Целта е да бъде популяризирана съвременната българска литература, както и да бъде провокиран интересът на младите хора към четенето.

Желаещите да гласуват за любимия си автор, могат да направят това на няколко пункта в Пловдив. Те могат да избират и между посочените в брошури десет имена. Класацията е според най-четената българска литература в Народната библиотека "Иван Вазов" за първото шестмесечие на тази година. Има възможност и за електронно гласуване на сайта на библиотеката.

Авторът, получил най-много от гласовете на пловдивчани, ще бъде поканен на среща със своите почитатели. Сред имената на гласувалите за него ще бъде теглен жребий и раздадени книги като награди.

Междувременно тази вечер в Пловдив ще бъдат връчени наградите на победителите в Четвъртия национален конкурс за поезия "Добромир Тонев". В надпреварата участваха 110 поети от цялата страна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14