Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперната прима Соня Йончева:

Това, което ми се случи в Метрополитън опера, беше голям късмет, но и смела постъпка

Соня Йончева
Снимка: Javier del Real
Успехът го отдавам на това, че винаги съм била много вярна на себе си. И не съм се опитвала да бъда някой друг. Това се оценява в един момент, защото ми предава индивидуалност.


Това каза българската оперна прима Соня Йончева, която беше наречена най-ярката нова звезда в операта по време на участието си  в "Метрополитън опера“ в Ню Йорк през януари тази година. 

Според нея успехът не е постоянен и изисква човек да се отдава напълно на това, което прави:

Успехът е относителна величина, защото, ако един ден съм успешна и пея много добре, то не означава, че след 5-6 дена това ще е добре. Аз съм длъжна винаги да съм на 100% и нямам право на никакви грешки. Ние сме професионалисти, които гонят някакви резултати, и винаги гонят успеха.

Късметът е нещо, което ние сами предизвикваме, смята оперната прима:

Той ни съпътства, но е и една карта, която трябва да знаем как да изиграем. За една певица да бъде извън сцената не е много лесно. В днешния бизнес всичко върви с бясна скорост. Дори 3-4 месеца са от значение. Ако хората не ни виждат, те лесно могат да ни забравят. Това, което ми се случи в "Метрополитън“, беше голям късмет, но и смела постъпка.

Личният и професионалният живот трябва да са строго разграничени, категорична е Соня Йончева:

Аз гледам на живота като две паралелни прави – личен живот и професионална кариера. Медиите могат да знаят всичко за моята кариера и една част от моя личен живот. Решила съм да отделя нещата в много ясни граници, за да може едното или другото да не се поглъщат взаимно. Това е важно за един артист, за един човек, всъщност.

Заедно със Софийската филхармония на Цветница тя ще бъде на сцената на зала "България“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14