Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Цветя в чайник, саксия върху велосипед – направете фантазиите реалност

БНР Новини
Да превърнем градината в красиво цветно кътче за отдих и разнообразие
Снимка: maistorluk.com

Можете да използвате старите вещи, които отдавна стоят захвърлени в ъгъла, в артплатна на една модерна градина с интересен и нестандартен дизайн, в красиво цветно кътче за отдих и разнообразие.
Чуйте интересните иновативни идеи, които даде за слушателите на предаването „Нашият ден – практично“ Радостина Райчева, главен редактор на сайта „Майсторлък“. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Любомир Дацов

Проблемите в бюджета са от политически, не от антипандемични решения

Как да продължи подкрепата за бизнеса и за хората, какви са рисковете за икономиката? Темата коментира Любомир Дацов , бивш заместник-министър на финансите: “Стратегията може да бъде само една, преди всичко трябва да се ускори ваксинацията, защото всички последващи стъпки и решения са базирани в зависимост от това как ще се развие..

публикувано на 22.04.21 в 13:15
Зорница Русинова

20 години Икономически и социален съвет – ролята му днес

2021 година е юбилейна за Икономическия и социален съвет, тази година се навършват 20 години от учредяването му в България.  Защо беше създаден и каква е ролята му в преходни ситуации като сегашната? Темата коментира в “Нашият ден“ Зорница Русинова , председател на Икономическия и социален съвет: “Преди 20 години, точно по това..

публикувано на 22.04.21 в 12:05

Какъв въздух дишахме през пандемичната зима

Какъв въздух дишахме през тази зима, има ли промяна след затварянията и множеството хора, работещи дистанционно? Темата коментира в “Нашият ден“ Стефан Димитров от AirBG. “Идва пролетта, ветровете се засилват, стават температурните инверсии, които са хроничен проблем в цялата ни страна. Голяма част от градовете са построени в..

публикувано на 22.04.21 в 10:50

Мъртви реки у нас – колко и защо

Какво се случва с българските реки? Защо въпреки всички европейски директиви и сигнали от граждани у нас продължава тежкото замърсяване на водите? Темата коментира в “Нашият ден“ инж. Филип Пенчев от WWF България. “Основният проблем, за който информираме вече толкова години, е това, че нашите реки са свръхексплоатирани. Вследствие на..

публикувано на 22.04.21 в 09:45

На 22 април е осветено знамето на Априлското въстание

На 22 април през 1876 в Панагюрище е осветено знамето на Априлското въстание.  То е изработено от Райна Княгиня. Райна Футекова е само на 20 години, главна учителка в Девическото училище в Панагюрище, когато Георги Бенковски ѝ предлага да ушие знамето на Априлското въстание. На 22 април Райна носи знамето на шествието в Панагюрище, където..

публикувано на 22.04.21 в 09:10