Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от церемонията "Музикант на годината 2014": Интервю с пианистката Лили Богданова

Лили Богданова с наградата "Млад музикант на 2014 година"
Снимка: В. Викторов

Името на 20-годишната Лили Богданова започна да се появява все по-често в полезрението на българската публика с наградите, спечелени на национални и международни конкурси у нас, в Италия и Мароко. През ноември 2014-а се появи и първият самостоятелен компактдиск на Лили, записан във Виенската консерватория, включващ френски репертоар.


Затова не беше изненада, че много от слушателите на предаването "Алегро виваче" подкрепиха нейната номинация в анкетата за "Музикант на 2014 година", която се проведе през месеците януари и февруари. Голямата подкрепа донесе на младата пианистка, второкурсничка в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", приза в категория "Млад музикант на годината 2014". На галаконцерта, състоял се на 9-и май в столичната зала "България", тя изпълни "Импровизация и Токата" от Панчо Владигеров.

Чуйте интервюто с Лили Богданова, в което тя споделя какви емоции предизвиква подобна награда за един млад музикант, както и запис от церемонията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14