Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концертни изяви за 100-годишнината от рождението на проф. Димитър Сагаев

Снимка: Съюз на българските композитори

На 14-и февруари се навършиха 100 години от рождението на проф. Димитър Сагаев - виден български композитор, педагог и общественик. Във връзка с годишнината няколко културни институции почетоха името и делото му. Съюзът на българските композитори направи авторски концерт, Софийската филхармония и Софийския духов оркестър изпълниха негови творби.

На 20-и юни от 18 часа предстои и концерт в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" с участието на "Симфониета София" с диригент Свилен Симеонов и квартет "Еолина".


Чуйте интервюто с Олга Сагаева - дъщеря на проф. Димитър Сагаев, която приема за кауза съхраняването и възраждането на неговото многожанрово творчество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14