Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешен старт на 70-ото музикално "Варненско лято"

Основан през 1926 година, международният музикален фестивал "Варненско лято" е най-старият подобен форум у нас и на 20-и юни стартира неговото 70-о издание. Концертът на Варненската филхармония беше под диригентството на Йордан Камджалов и със солист Симеон Симеонов и двамата дебютанти на форума.


Фестивалът е структуриран на тематични модули. Освен гостуванията на именити наши и чужди класически изпълнители, публиката във Варна очаква с нетърпение и творческите срещи. Тази година такива са предвидени с оперната прима Анна Томова-Синтова и с цигуларя проф. Минчо Минчев двамата ще ръководят майсторски класове в Лятната академия.

Още за идеите на организаторите чуйте в интервюто с Румяна Петрова експерт фестивали в Община Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14