Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението по АМ "Хемус" след тежката катастрофа този следобед е възстановено

| обновено на 20.08.15 в 18:35
Автомагистрала "Хемус"
Снимка: вестник Капитал

Пуснато е движението по автомагистрала "Хемус" след тежката катастрофа този следобед в района на виадукта „Бебреш“.

Един човек загина, а други двама са ранени, след като катастрофираха три леки автомобила и ТИР. По информация на "Хоризонт", сблъсъкът е станал между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка" в района на участък, който е в ремонт. 

Товарният камион се е движил в посока София заедно с два от автомобилите, участници в катастрофата, а третият автомобил е пътувал в посока Варна.

Загинал е водачът на едната кола в линейката на път за болницата, уточниха от МВР. Ранена е била съпругата му, както и шофьор от друг автомобил, участник в сблъсъка.

Движението по пътя беше спряно от екипи на КАТ и пожарната, а на мястото на инцидента започна оглед. Екипи на Пътна полиция изтеглиха от платното ударените коли и ТИР-а.

Сигналът за инцидента е подаден в 14.10 часа, заради който партули на МВР отклоняваха автомобили още на входа на  АМ "Хемус", близо до разклона за Долни Богоров. В посока София колите също се отклоняваха през алтернативни маршрути.

Въпреки призивите на МВР водачите да ползват обходни маршрути, на автомагистрала "Хемус" се образува огромно задръстване от автомобили. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Един човек загина, а друг беше ранен при тежка катастрофа на АМ "Хемус"

На автомагистрала "Хемус" е станала тежка катастрофа, при която е починал един човек, а друг е ранен, съобщават от МВР. Инцидентът е станал в ремонтиран участък в района между тунелите "Топли дол“ и "Ечемишка". Ударили са се ТИР и три леки..

обновено на 20.08.15 в 16:36