Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендарният Радек Баборак открива "Дни на музиката в Балабановата къща"

Балабанова къща Пловдив

Есенното издание на VІ международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" ще бъде открито на 23-ти септември 2015 г. в Концертна зала - Пловдив с концерт на чешкия валдхорнист Радек Баборак - един от най-уважаваните солисти на световната сцена, дългогодишен соло корнист на Берлинската филхармония, а сега концертиращ артист, сформирал и своя ансамбъл "Баборак", с който пристигна и в Пловдив.


Светлин Русев и Пловдивската филхармония, 101 каба гайди, Бобо Йоцов и Йоцов кларинет секстет, дуото Йоанна Каменарска и Ирина Георгиева, Василена Серафимова и Тома Енко от Франция - това са част от музикантите, които ще създават фестивални събития и положителни емоции на пловдивска сцена от 23-ти септември до 29-и октомври. А сцените са Балабановата къща, Концертната зала и Античният театър в Пловдив.

"Дни на музиката в Балабановата къща" е носител на лейбъла "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа" за 2015-а и 2016-а година, както и на приза "Музикален проект на годината" в националната анкета на предаването "Алегро виваче" на БНР "Музикант на годината 2011".

Чуйте повече подробности за програмата на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща" в интервюто с Мила Павлова - артистичен директор на фестивала и носител на наградата "Музикален мениджър на 2012 година".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14