Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи полицаи замеряха със стотинки сградата на НС

| обновено на 04.11.15 в 15:24
Снимка: БГНЕС
Между 200 и 300 полицаи се събраха около 12.30 часа на Орлов мост в столицата на поредния спонтанен протест. Въпреки заявеното от премиера Бойко Борисов, че социалните придобивки ще бъдат орязани само за новопостъпващите, недоволните заявиха, че мерките, обявени днес, са половинчати и блокираха за кратко движението. Директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски беше на място и разговаря със служителите, които блокираха за няколко минути движението.

За разлика от изминалата вечер, служителите на МВР не блокираха задълго кръстовища. Те се извиниха се на шоbьорите с карамфили и отидоха пред парламента. Протестиращите спряха пред сградата на Народното събрание и започнаха да я замерят с монети, както и да палят свещи пред нея. Известно време протестиращите освиркваха и излизащите народни представители. Eдинствено Красимир Каракачанов от ВМРО беше посрещнат с овации. Според служителите, ако им вземат 20-те заплати,  управляващите трябва да изравнят правата с тези на останалите граждани.

БГНЕСДепутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов излезе от сградата на парламента и увери, че ще бъде намерен вариант, който да удовлетвори исканията им, още повече че предложенията за промени все още не са влезли за разглеждане в Народното събрание

След като прекараха около час пред парламента, полицаите насочиха шествието към сградата на МС. Протестът протeчe без инциденти

В 18.00 часа е насрочен друг протест близо до автогарата в кв. "Овча Купел". Полицаите планират да затворят пътя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Полицейски протест в Кърджали

Втори ден полицейски протести в цялата страна

Полицейски служители, надзиратели в затворите и военнослужещи от цялата страна излизат на протести днес в защита на социалните си права, които Бюджет 2016 предвижда да бъдат намалени драстично. За работещите в сектор "Сигурност" отпада допълнителното..

обновено на 04.11.15 в 13:50

Служители на реда отново блокираха пътища и гранични пунктове

Полицаи от района на Кирково предупредиха за масово напускане на работа, ако исканията им не бъдат удовлетворени. Те блокираха международния път за Гърция, въпреки липсата на разрешение за протест, и спряха за половин час движението на автомобили към..

обновено на 04.11.15 в 15:10

Бъчварова: Не приемам служители на реда да протестират в неразрешени протести

Министър Румяна Бъчварова посочи, че не одобрява нарушаването на закона от протестиращите полицаи. Тя обясни, че следващата възможност за реформа е предприемането на съкращения, защото, ако не бъдат направени промени, през следващата година няма да..

обновено на 04.11.15 в 14:09