Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албумът "Великани и джуджета" на "Насекомикс" ще бъде представен в Младежкия театър

Снимка: musikautor.org

С концерт на 11-и февруари в Младежкия театър Насекомикс ще представят своя албум "Великани и джуджета“. Това е метафора на много неща от нашия живот, сподели  Андрония Попова  от формацията "Насекомикс“в предаването "Хоризонт до обед". Една от песните на Насекомикс влиза в саундтрака на филма "Каръци“, който ще можем да гледаме на широк екран от март. Последният албум на Насекомикс е издаден от книжното издателство Колибри.

На въпрос защо присъстват в каталозите за книги, Андрония Попова отговори: 

Книжните издателства са по-далновидни, отколкото музикалните. Тъй като сме артисти, които създават доста недостъпни неща, потърсихме този начин да станем достъпни за хората.

Според Десислава Андонова, която заедно с Андрония Попова е част от друг проекти като Sentimental Swingers и "Песни за усмивки" силата на словото е абсолютно безспорна:

Словото е неразривно свързано с музиката ни. Прекрасна възможност е чрез тези издателства да стигаме до хората, защото така бихме стигнали до хора, до които няма как да стигнем иначе.

Ако искахме да печелим пари, нямаше да станем музиканти в България, споделиха още момичетата:

Даваме се сметка къде живеем и отдавна сме разбрали, че най-ценното е да запазиш чувството към музиката и това, което правиш. Фокусът ни е това, не парите.

Това е водещо и за  Арабел Караян, която свързва живота си трайно с България, въпреки всички пътища, които са се отваряли пред нея като дъщеря на прочутия музикант Херберт фон Караян.

Най-ценното в музиката е да имаш пълна свобода, каза от своя страна Арабел Караян, която също беше гост в предаването заедно със своите приятелки Рони и Деси. Заедно с тях тя е участвала в правенето на  детския албум "Песни за усмивки", в който трите са се отдали на импровизации.  Не е чудно, че и този албум с детски песнички е издаден отново от книжно издателство, като Точица, което се слави с изданията си на поезия.

Подходът към целия детски албум беше да музицираме и играем със звука и словото като деца. 

Арабел има чудесна колекция от фантастични, отключващи въображението инструменти от цял свят, разказаха участничките в предаването.

Целият разговор на Ирина Недева с Андрония Попова, Десислава Андонова и Арабел Караян можете да чуете в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14