Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба базар в Сливен представя над 300 великденски яйца, изработени с различни техники

Снимка: iefem.bas.bg

Над 300 великденски яйца, изработени с различни техники представи в изложба базар приложничката Славка Попова в сливенската галерия "Май“. 

В чест на Великденските празници приложничката Славка Попова, бивша учителка по рисуване и трудово обучение, аранжира своите творби от пъстри Великденски яйца по клоните на импровизирани дръвчета-символ на пролетта:

Яйцата са кокоши, пуешки и патешки и има някои от стиропор, изработени с различни техники. Има бродирани, апликирани, рисувани, с мъниста, всяко е различно. Никое не се повтаря. Това ми е хоби от години. Може би над 30 години ги приготвям тези яйца, като най-напред подарявах на близки, на приятели. В един момент реших, че трябва да ги събирам и в един хубав ден като днешния да направя изложба. Има по-големи яйца, на които съм избродирала по една лента пролетни цветя. Любимото ми яйчице е направено с мъниста и фигурки - оранжево, жълто, червено, синьо, зелено, всичко има. Цялата природа е тук. Много труд съм вложила и ми е много ценно. Бродирани покривки, бродирани разделители, бродирани картички, кибрити, кошнички, клонки. Много обичам този празник, защото носи радост и защото е красиво и така искам да доставя удоволствие на повече хора с пожелание да са живи и здрави и те, и семействата им и да са много щастливи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14