Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къща в стария квартал „Вароша“ в Ловеч е предоставена за постоянна галерия на художника Никола Манев

Снимка: Пламен Христов

С решение на общинския съвет в Ловеч, къща в стария квартал „Вароша“ е предоставена за постоянна галерия на творчеството на художника Никола Манев.

Къщата е  публична общинска собственост и се  намира  в двора на ЦДГ „Мария Сиркова“. Предложението тя да бъде предоставена за постоянна експозиция  на творби на  Никола Манев е на кмета на Ловеч Корнелия Маринова.

Една чудесна възможност творчеството на Никола Манев да стигне до повече хора. Ние сме доволни, че Ловеч и ловчалии са сред неговите приятели.

В галерията ще бъдат  подредени десетките картини,  които Никола Манев е подарил на общината.

Предишното ръководство е поело ангажимент това негово творчество да стане достояние чрез една къща, където да бъде експонирано творчеството му.

Къщата  е двуетажна,  построена е през 1980 г.  и  се нуждае от ремонт. Тя се намира в близост до Художествена галерия в Ловеч, което ще улеснява нейното обслужване от екскурзоводите на галерията.  






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14