Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Куин" и Адам Ламбърт за първи път в България

Снимка: ЕПА/БГНЕС
За първи път легендарната група "Куин" ще има концерт в България. Срещата с почитателите ще бъде тази вечер на стадион "Георги Аспарухов" в столицата. Концертът е част от фестивала "Арена Музика", който ще предложи на меломаните едно дългоочаквано и специално изживяване. За първи път ще звучат любимите класики на "Куин", сред които "Бохемската рапсодия" и "Уил Уил рок ю".

Входовете на стадиона ще бъдат отворени точно в 17.00 часа, а родната публика ще чуе румънците "Гримус", "Електрик пирамид" от Великобритания и българската формация "Джеръми", които ще подгряват "Куин" и на техни участия в Полша и Румъния.

Очакванията са "Куин" и Адам Ламбърд да поставят начало на грандиозното си шоу около 21.15 часа, като изпълненията им ще продължат поне два часа. Култувата група обещава една уникална вечер и едно наистина впечатляващо аудио-визуално шоу.

Засилени мерки за сигурност по време на концерта на "Куийн" и Адам Ламбърт. В интервю за "Хоризонт" техническият мениджър към "София Мюзик Ентърпрайсиз" Станислав Грозев даде последни инструкции към феновете на легендарните музиканти:

Организацията на сигурността е поверена на доста изтъкната охранителна фирма, която разполага с над 160 охранителя. Имаме каса, която работи цял ден, това е касата на ФК "Левски", която е на улица "Тодорини кукли", тъй като се срещат фалшификати и да взимат само от това място билети. Не сме затваряли никакви улици. Преценихме, че така или иначе булевард "Владимир Вазов" частично е затворен за ремонт, ние решихме да не натоварваме излишно движението, тъй като околните улици ще бъдат заети от доста автомобили, да паркират по-надалече, да се разходят пеша като не чакат последният момент, да дойдат по-навреме. В никакъв случай стъклени бутилки, оръжия, чадъри и изобщо неща, които биха могли да наранят другия, ще бъдат събирани на входа от охраната. Има достатъчно места, от които може да бъде закупена вода, бира, други напитки, осигурили сме линейки, които са разположени на стратегически места, има и противопожарно звено с противопожарен автомобил, така че сме взели всички мерки за безопасност. Столична дирекция на полицията също е разположила свои сили, има достатъчно полиция на стадиона, така че инциденти няма да бъдат допускани.

Още за концерта на "Куин" в София чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14