Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийските филхармоници отново споделят музика в двореца Врана

Софийската филхармония в двореца "Врана"
Снимка: СФ

Предсезонните концерти на открито в парка на двореца Врана станаха хубава традиция за Софийската филхармония и нейната публика се радва на тези изискани три вечери, в които звучи отбрана музика с именити солисти и диригенти.

На 9 септември Филхармониците ни канят на бал, който ще продължи и на 10 и 11 септември от 19.30 часа. Концертите ще са под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и на домакина - Симеон Сакскобургготски.

В първата вечер под палката на Славил Димитров ще звучат любими откъси от опери и оперети. Ще слушаме солистите Мария Радоева, Росица Инджева, Михаил Михайлов, Емил Павлов и Ангел Антонов, с участието на Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов".

Във втората вечер на сцената ще бъдат виолончелистът Франсоа Салк и китаристът Самюел Струк, а музикалните пиеси ще бъдат като пъстра мозайка от стилове и епохи.

Третата вечер ще ни заплени с рядко изпълняваната барокова опера на Хенри Пърсел "Кралицата на феите", дирижирана от госта Патрик Ертън с балетна хореография на Ангелина Гаврилова.

Повече подробности за събитията чуйте в интервюто със Светлина Терзиева - и.д. директор на Софийската филхармония, излъчено в предаването "Алегро виваче".

До двореца Врана в трите дни ще има осигурен транспорт - автобус 505 по специално разписание, а в случай на лошо време и дъжд, концертите ще се проведат в зала "България". Промените ще бъдат обявени в сайта на Софийската филхармония.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14