Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малка нощна музика под ларгото в Деня на София

| обновено на 15.09.16 в 19:44
Снимка: БГНЕС

Камерният ансамбъл "Софийски солисти" с ръководител проф. Пламен Джуров започва новия сезон с впечатляваща програма. На 15 септември е концертът им в рамките на Дни на камерната музика в Габрово, на 16-и свирят в столичния Военен клуб, където напоследък публиката свикна да ги аплодира, а в Деня на София – 17 септември, забележителният български ансамбъл ще направи експеримент, като зарадва столичани с изпълнения в подлеза под ларгото, където е централния архитектурен комплекс на града, обновен и покрит с прозрачен купол.

"Малка нощна музика... под ларгото" е наречен този концерт в събота от 19.00 часа, когато публиката може да бъде преминаваща, да послуша и да си тръгне или пък да дойде специално, за да види нещо неочаквано.

Програмата, която "Софийски солисти" подготвят, ще бъде популярна и приканваща, като истински подарък за празника - с музика от Пахелбел, Бах, Вивалди, Елгар и разбира се Моцарт. Затова и входът е свободен, а до мястото на концерта може да се стигне от входа на метростанция "Сердика".

Чуйте повече за началото на новия сезон от проф. Пламен Джуров – диригент на "Софийски солисти", в интервю, излъчено в предаването "Алегро виваче". 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14